نکات تهیه قهوه
درجه آسیاب : قبل از شروع به تهیه قهوه مسلما نیاز است که آن را آسیاب کنید.
با توجه به روش دم آوری قهوه، میزان آسیاب قهوه نیز متفاوت است.
اگر خودتان قهوه را آسیاب میکنید، در طرز تهیه قهوه اسپرسو باید آن را نرم
یا به اصطلاح Fine آسیاب کنید. به نحوی که وقتی پودر قهوه را زیر انگشتانتان لمس میکنید،
زبری کمی مانند دانه های نمک احساس کنید.
دقت کنید که اگر آسیاب خیلی ریز باشد، آب از بین آنها عبور نمی کند و قهوه به اصطلاح می سوزد.
اگر هم درشت تر از میزان مناسب باشد، آب خیلی سریع از بین پودر قهوه رد می شود
و عصاره گیری درستی انجام نمی شود.
تاثیر اب در قهوه
فراموش نکنید آب تاثیر چشمگیری روی نتیجه نهایی شما دارد.
ممکن است فکر کنید نمیتوانید آن را کنترل کنید اما با استفاده از آب های معدنی
و آب دستگاه تصفیه این امر میسر خواهد بود. علاوه بر آن دمای آب نیز روی نتیجه نهایی
تاثیر گذار است. دمای آب باید بین ۹۳ تا ۹۵ درجه سانتیگراد باشد.
برای دستگاه های اسپرسو ساز نیز از آب سرد استفاده نمایید.
مقدار آب در تهیه قهوه تاثیر گذار است. بهتر است تناسب ۱ قاشق غذاخوری قهوه
و یک فنجان آب را همیشه برقرار نگه دارید تا نه قهوه بی رمق باشد نه خیلی تلخ.
نکات تهیه اسپرسو
فنجان قهوه خوری خود را از قبل کمی گرم کنید.
به میزان آسیاب دانه قهوه خود دقت کنید تا درشت یا زیاد ریز نباشد.
در داخل قهوه ساز خود از آب سرد استفاده کنید.
رای تهیه یک دوبل اسپرسو بهتر است از ۱۸ تا ۲۱ گرم پودر قهوه استفاده کنید.
زمانی که شما قهوه بیشتری استفاده میکنید این افزایش بر کلیت کیفیت قهوه خروجی
و طعم و مزه آن تاثیر میگذارد. شما میتوانید با آزمون و خطا میزان قهوه را با توجه به سلیقه
خودتان تعیین کنید. اما توجه داشته باشید در اضافه کردن قهوه زیاده روی نکنید ، چون ممکن است
تاثیر فشار در قهوه
ایراداتی مانند فشار به پمپ دستگاه، عدم خروج صحیح قهوه و تلخی بیش از حد را به همراه داشته باشد.
فشرده ساختن (تمپ کردن) : فاکتور مهم در طرز تهیه قهوه اسپرسو فشرده کردن یا
به اصطلاح تمپ کردن قهوه است. این کار که به وسیله تمپر انجام می شود، باعث محدود شدن
جریان آب و در نتیجه همجواری بیشتر آب با قهوه میشود. فشرده ساختن قهوه جزو جدا ناشدنی
در تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه های اسپرسو ساز است. برای همین از اهمیت بالایی برخوردار است.