قهوه و داشتن یک کافی شاپ شیک و مدرن
قهوه
قهوه یکی از هدایای طبیعت است . واژه انگلیسی “کافی” (Coffee) از ریشۀ لاتین نام گیاهی از دستۀ Coffea گرفته شده که یک عضو از خانواده روبوستا (است. گیاهان کوفئا (Coffea) بسیار متعددند، اما گران قیمت ترین نوع آنها، کوفئا عربیکا (Coffea Arabica) است که سه چهارم تولید قهوۀ جهان را در بر می گیرد. محل رویش طبیعی آن، قله های آسیا، آفریقا، و آمریکاست. به هر حال از آنجایی که قهوۀ عربیکا به خصوص به گرما و رطوبت حساس است، بین ارتفاعات ۹۰۰ و ۲۰۰۰ متر رشد می کند. هر چقدر ارتفاع محل رشد بیشتر باشد، دانۀ قهوۀ برشته شده کیفیت بهتری خواهد داشت.
در ابتدا، میوۀ گیاه آن به رنگ سبز است اما، بعد از گذشت هفت ماه که رسیده تر می شود، به رنگ قرمز جذابی در می آید که تقریباً یه گیلاس شبیه است. دما در مناطق گرمسیر (بین ۱۵ و ۲۵ درجۀ سانتی گراد) ثابت است.بنابراین، گیاه می تواند دایماً میوه بدهد و ، هر گاه باران می بارد، گل بدهد. از این رو، این گیاه در یک زمان، هم میوۀ رسیده و هم میوه کال دارد. دانۀ قهوه از یک گل سفید بسیار معطر و درست چند روز پس از شکوفه زدن به دست می آید.
نگهداری با دقت، محافظ تر و تازگی قهوه است.
همۀ عطر و طعم قهوه، چه به صورت دانۀ درستۀ قهوه و چه به صورت آسیاب شده، پس از بو دهی، رو به از بین رفتن می گذارد. قهوه ای را که در عرض دو هفته مصرف می شود می باید در ظرفی دربسته و بدون درز و در جایی تاریک و خنک نگهداری کرد.
چند نکته دم کردن قهوه:
۱٫ جوشیدن باعث تلخی می شود؛ پس، هرگز قهوه را نجوشانید.
۲٫ قهوه را دوباره گرم نکنید. هر بار، آن را تازه درست و سرو کنید.
۳٫ از آب تازه و سرد استفاده کنید.
۴٫ از تفاله های قهوه دوباره استفاده نکنید. آنچه باقی مانده، اجزای تلخ و نامطبوع قهوه است.
۵٫ از “سا”یی مناسب قهوه سازتان استفاده کنید. اگر سای قهوه خیلی ریز باشد، باعث استخراج بیش از حد عناصر قهوه و تلخی شده، مجاری قهوه ساز را به مرور مسدود می کند. اگر سای قهوه خیلی درشت باشد، باعث آبکی و رقیق شدن قهوه می گردد.
۶٫برای بهترین نتایج توصیه می کنیم که به ازای هر ۱۸۰ میلی لیتر آب از ۱۰ گرم قهوۀ آسیاب شده استفاده کنید.
۷٫ قهوه را تنها برای مدت ۲۰ دقیقه می توان، بر روی اجاق گاز یا اجاق برقی، گرم نگه داشت و، پس از آن، عطر و طعم قهوه رو به افول و نامطبوع شدن می گذارد.
برای تهیه یک قهوه خوب در منزل با کتری قهوه به موارد زیر توجه کنید:
از کتریای استفاده کنید که بدنه و لولههای آن از جنس استیل بوده، به گرمنگهدارنده قهوه مجهز باشد. استفاده از ترکیبات خوب قهوه نیز مؤثر است.
قهوه فرانسه
بهطورکلی، مزهای شبیه به قهوه کافِهتیِهرِه دارد ولی گرد قهوه را برای بهتر کردن عطر و طعمش از آن جدا میکنند. میتوان آن را برای چند ساعتی در بیشتر دستگاهها گرم نگه داشت. در فنجان استاندارد و بهصورت تلخ (سیاه) یا با شیر سرو میشود.
این روش قهوهای دیرسازتر از روش اسپرسو بهدست میدهد. قهوة فیلتری (فرانسه) را اصلاً مردی فرانسوی به نام ژانباپتیست دوبِلوآ (Jean-Baptiste de Belloy) اختراع كرد و معروفترین روش در غرب است. قهوة فرانسه با استفاده از دستگاهی خودكار درست میشود كه از ۲ تا ۱۲ فنجان قهوه دم میكند. آب مستقیماً بر روی قهوهای كه درونِ فیلتر یا صافیای كاغذی در بخش بالایی دستگاه قرار دارد، ریخته میشود. آب در محفظۀ مخصوص به طرف المنت گرمایشی در کف دستگاه فشار می آورد. آب داغ از یک لوله در بالای دستگاه خارج می شود و سپس، در حالی که محتوی قهوه است، از صافی عبور کرده، به پائین می ریزد. در نهایت، قهوه در یک لیوان یا قوری جمع آوری می شود. قهوه بر اثر نیروی جاذبه به درون پارچی شیشهای به زیر میچكد؛ یعنی به جایی كه بر روی صفحهای داغ قرار داده شده كه قهوه را در دمایی بهینه نگه میدارد تا بتوان در هر زمانی از روز، آن را نوشید. همچنین امكان استفاده از قهوههای كیسهای وجود دارد كه استفاده از این كیسهها، درستكردن قهوه و تمیزكردن دستگاه را آسانتر میسازد.
برای تهیه یک قهوۀ فرانسه خوب، موارد زیر لازم است:
۱٫ قهوه گیری آرام و مداوم
۲٫ ترکیبات خوب قهوه ها
۳٫ امکان کنترل عطر و طعم قهوه
یک روش کاربردی برای آزمایش اصالت قهوۀ فرانسه این است که یک مقدار از آن را روی آب بپاشید. قهوه فرانسه اصیل خشک مانده، برای مدت طولانی بر روی سطح آب باقی می ماند؛ در حالی که قهوۀ غیر اصیل ته نشین شده، حتی جذب آب سرد نیز می شود.
اسپرسو
قهوۀ اسپرسو ” عصاره ای” افشرده و پر عطر و طعم است که از دم کردن دانه های قهوه به دست می آید. مقدار قهوۀ به کار رفته حدوداً دوسوم مقدار قهوۀ بکار رفته برای یک تک وعدۀ قهوۀ فرانسه است ولی با مقدار آبی بسیار کمتر (۴۵ میلی لیتر در برابر ۱۸۰ میلی لیتر یک فنجان قهوۀ فرانسه)، اسپرسو روشی سریع برای دم کردن است که از فشار، و نه گرانش (مانند قهوۀ فرانسه)، برای دم کردن استفاده می کند.
قهوۀ اسپرسو ترکیبی از انواع گوناگون قهوۀ آسیاب شده است که در طی فرآیند خاص آماده سازی قهوه، توان استخراج فوق العاده بالا در قهوه ساز را پیدا کرده است. ویژگی منحصر بفرد این قهوه این است که در عین آماده شدن سریع، از کیفیت بالایی برخوردار است و نه تنها عطر و طعم آن حفظ می شود بلکه، به نظر کارشناسان، عطر و طعم واقعی قهوه را به شما نشان می دهد.به همین علت، این قهوۀ ایتالیایی مورد پسند قهوه شناسان واقعی در سراسر دنیا قرار گرفته است.
مهم این است که قهوۀ اسپرسو با خامۀ قهوه یا همان رویۀ کاراملی رنگ، که نشانۀ یک اسپرسوی کامل و خوب است، نوشیده شود.
ریسترتو نیم شات
استرتو۱ شات
نرمال۲شات
لونگو۳شات
دبل اسپرسو با گروپ۷گرمی
اسپرسو را لوییجی بتزرا، صاحب یک شرکت تولیدی در سال ۱۹۰۳ اختراع کرد. ایدۀ او وارد کردن فشار به فرآیند دم کردن قهوه بود که زمان لازم برای دم کشیدن قهوه را کم می کرد. او نام دستگاه جدیدش را ” دستگاه قهوۀ اسپرسو ” گذاشت. اسپرسو در ایتالیایی به معنای “سریع” است.
دستگاه اسپرسو نه تنها مدت زمان دم کشیدن قهوه را کم کرد، بلکه قهوۀ بهتری نیز از آن به دست آمد! دم کردن سریع تر امکان استخراج موادی با کیفیت نامطلوب را، که در اثر استخراج بیش از حد قهوه وارد آن می شدند، گرفت.
آب از محفظة مخصوص با فشار به جوشآور دارای المنت گرمایی وارد میشود. آب در داخل جوشآور به دمای ۹۲ درجة سانتیگراد و فشار ۱۵ بار میرسد. آب با دمای بالا از جوشآور خارج شده، از نگهدارندة فیلتر كه دارای دانههای قهوه یا قهوة كیسهای است، عبور میكند. قهوه در محفظة مخصوص جمع میشود یا مستقیماً در فنجان میریزد. از طرف دیگر، در قهوهسازهای بخار، این المنت گرمایی است كه با ایجاد فشار ۳٫۵ بار آب را داغ میكند. قهوة درستشده با این روش، كام را با عطری خوش، غنی، و شیرین پر میكند. این نوشیدنیای نیست كه بههنگام اوقات استراحت در محل كار یا پیش از خروج از منزل برای رفتن به سرِ كار مصرف شود: اسپرسو را باید پس از غذایی خوب و هنگامی كه وقت كافی برای آرامشیافتن وجود دارد، نوشید.
قوانین طلایی برای تهیۀ قهوه اسپرسوخوب در منزل:
– از آب سرد و تازه استفاده کنید.
– برای شستن جوش آور، صابون یا مواد شوینده به کار نبرید(فقط آب کشی کنید).
– از نگهدارنده فیلتر استفاده کنید.
– نگه دارندۀ صافی و دستگاه را از پیش گرم کنید.
– از تركیباتِ باكیفیتِ قهوه استفاده كنید.
– قهوه را در صافی فشرده کنید.
– فنجان ها را از پیش گرم کنید.
– از دستگاه اسپرسوسازی استفاده کنید که دارای سیستم کف دهندۀ قهوه یا اسپرسوی خامه ای باشند و جوش آورشان از جنس استیل (فولاد ضد زنگ) باشد.
قهوه موکا چیست؟
پیوند درخت کاکائو به درخت قهوه که محصولش میشود قهوه با طعم کاکائو البته بعد از بود دادن و آسیاب کردن
اسپرسوی غلیظ و شربت شکلاتی موکا و شیر داغ بخار داده شده ترکیب می شوند و با خامۀ زده شده بر روی سطح لیوان موکاخوری از لبۀ لیوان به بالا تکمیل می شود.
برای تهیه قهوه موکای خوب، موارد زیر را در نظر بگیرید:
– از آب سرد استفاده كنید.
– از یك تركیب صحیح برای قهوه اسپرسو یا موكا استفاده كنید.
– هرگز از صابون یا شویندههای دیگر برای شستشوی جوشآور استفاده نكنید (فقط آبکشی كنید).
آمریکانو (آمریکایی)
دو نیم استكان قهوه اسپرسو به علاوه آب داغ برای درست کردن نوشیدنیهای ملایم. بهترین راه برای لذت بردن از یک قهوه ملایم ولی غلیظ است؛ چرا که قهوه فرانسه بسیار غلیظ ممکن است تلخ مزه باشد.آمریکانو بدون خامه بوده، در لیوان بلند سرو میشود.
با آب جوش رقیق میشود
قهوه ماکیاتو (لکّه شیری)
دو نیماستكان قهوه اسپرسو با رویهای از یک قاشق غذاخوری کفشیر غلیظ است که در فنجان استاندارد یا نیمفنجان سرو میشود. بسیار معطر با لكهها یا رگههایی از شیر است.
کاپوچینوها:
کاپوچینو ایرانی ابداع فرهاد زعفری مولف کتاب کافی شاپ درایران و ثبت در دانشگاه بلند بوستون امریکا بنام اینجانب
کاپوچینو مکزیکی ابداع فرهاد زعفری مولف کتاب کافی شاپ درایران
کاپوچینو کن پانا
کاپوچینو ایرلندی
کاپوچینو، نوشیدنی مخصوص ایتالیایی، آنچنان در سراسر جهان مشهور است که نام آن نیازی به ترجمه در زبان های مختلف ندارد. از پرطرفدارترین قهوههاست و در فنجانهای پهن سرو میشود. از یکسوم اسپرسو، یکسوم شیر داغ، و یکسوم کفشیر درست میشود. میتوان گرد کاکائو یا دارچین را به عنوان رویه بدان افزود. برای غلظت بیشتر، به اندازه یک اسپرسوی دیگر به آن بیفزایید.
برای آماده کردن یک کاپوچینوی عالی، باید از قوانین خاصی پیروی کنید. پس از درست شدن قهوۀ اسپرسو، فشار را زیاد کنید تا بخار تولید شود. یک سوم از یک پارچ (اگر فلزی، باریک و بلند باشد، بهتر است) را از شیر پر کنید.
مراقب باشید بیش از حد شیر نریزید. در هنگام کف سازی، حجم شیر زیاد می شود و ممکن است سر برود. وقتی دستگاه قهوه ساز به دمای ایده آل رسید، کف دهنده را در شیر فرو کنید و سوپاپ بخار را باز کنید. ظرف را برای چند دقیقه به بالا و پایین کف دهنده حرکت دهید. وقتی شیر کاملاً کف کرد، قهوه و شیر را در یک فنجان کاپوچینوخوری بریزید.
کافه لاتّه (شیر اسپرسو)در فنجان ماگ
۲ شات اسپرسو
۲ شات شیر داغ
ل به ایتالیایی با
ته به ایتالیایی شیر
=باشیر
latte
اسپرسویی غلیظ و کامل است که بر روی آن مقدار زیادی شیر بخار زده ریخته شده و روی آن با لایه ای کف شیر نازک پوشانده شده باشد. شبیه کاپوچینو ست؛ با این تفاوت که در کاپوچینو نسبت مقدار کف شیر و شیر داغ (بخار زده) و اسپرسو مساوی است ولی در کافه لاتّه نسبت شیر تقریباً بیش از دو برابر اسپرسوست و کف شیر نیز فقط بالای فنجان را از لبه به بالا می پوشاند. برای درست کردن قهوه شیرفندقی، شربت فندق، یا برای درست کردن کرِمدوکافه (قهوه خامهدار)، خامه به آن بیفزایید.
کاپوچینو معطر
برای ۲ تا ۳ نفر
۱۰۰ میلی لیتر قهوۀ غلیظ دم کرده
۲۰۰ میلی لیتر شیر
۱ قاشق دسر خوری کاکائو
اندکی دارچین
اندکی جوز هندی رنده شده
اندکی وانیل
یک تکه پوست پرتقال
۱٫ شیر را با دارچین بجوشانید. جوزهندی، وانیل ، و پوست پرتقال را اضافه کنید و روی یک شعلۀ کم برای ۱۰ دقیقه حرارت دهید.
۲٫ شکر و کاکائو را با شیر(که آن را با سایر مواد جوشانده ایم) و قهوۀ داغ بزنید و بلافاصله سرو کنید.
نکته : کمی عسل اضافه نمایید و کاپوچینوی معطر را به همراه کیک آلو سرو کنید.
شیر قهوه کافه اوله
برای ۱ نفر
شیر جوشیده
۱ فنجان قهوه اسپرسو یا قهوه فرانسه
اندکی پودر شکلات یا دارچین
۱٫ مقداری شیر جوشیده (با دمای ۶۵ تا ۷۵ درجۀ سانتی گراد) به یک فنجان قهوۀ اسپرسو یا فرانسۀ تازه بیفزایید.
۲٫ یک چهارم اینچ کف شیر به عنوان رویۀ آن اضافه کنید. شاید بعضی ها دوست داشته باشند که قهوه را در آخر اضافه کنند. برای این کار، قهوه را به آرامی در وسط فنجان بریزید.
۳٫ اگر دوست دارید، روی شیر قهوه را با پودر شکلات یا دارچین تزیین کنید.
قهوه هلندی
برای ۱ نفر
یک هشتم لیتر قهوۀ غلیظ داغ
۱ قاشق دسر خوری خامۀ زده شده
۱ قاشق دسر خوری قهوۀ فرانسه
نصف قاشق چای خوری کاکائو
۱٫ قهوۀ داغ را در فنجان ریخته، خامۀ زده شده را روی آن بریزید.
۲٫ قهوۀ فرانسه را با پودر کاکائو مخلوط کرده، روی خامه را با آن تزئین کنید و همراه یک قاشق چای خوری سرو کنید.
منبع:برترین ها