تولید قهوه کجاست
بیشتر روبوستای جهان در مرکز و غرب آفریقا، بخشهایی از جنوب شرقی آسیا
از جمله اندونزی و ویتنام و در برزیل رشد میکنند. تولید روبوستا در حال افزایش است
هر چند که روبوستا عمدتا در مخلوط و برای قهوه فوری استفاده میشود.
شناخت درخت قهوه
درخت قهوه روبوستا در برابر بیماریها و انگلها مقاومتر است که همین دلیل باعث میشود
کشت آن را آسانتر و ارزانتر کند. آن هم چنین این مزیت را دارند که قادر به تحمل آب و هوای گرمتر
و دمای ثابت بین ۷۵ تا ۸۵ درجه فارنهایت را دارند که به آن امکان رشد در ارتفاعات
بسیار پایینتر از عربیکا را میدهد.
این گونه به حدود ۶۰ اینچ باران در سال نیاز دارد و نمیتواند در برابر سرما مقاومت کند.
در مقایسه با عربیکا، لوبیا روبوستا قهوهای تولید میکند که طعم متمایز و
حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد کافئین بیشتری دارد.
گیاه قهوه
هنگامی که گیاه قهوه حدود سه یا چهار ساله است، برای اولین بار گل می دهد.
گل های کوچک، ظریف و سفید در جایی که برگ ها و شاخه ها به هم می پیوندند
رشد می کنند و عطر شیرینی آزاد می کنند.
گیاه قهوه معمولا سه تا چهار سال پس از کاشته شدن شروع به تولید گل مینماید و
از این گلها، میوهی گیاه قهوه نمایان میشود که معمولا به عنوان گیلاسهای قهوه
شناخته میشوند ، اولین برداشت مفید از این گیاه، پنج سال پس از کشت امکان پذیر میباشد.
بررسی عربیکا در مقایسه با روبوستا
به آب و هوا حساس تر است
بیشتر در معرض آفات است
در دماهای پایین رشد می کند (که اغلب با افزایش ارتفاع یا رشد در سایه در ارتباط است)
معمولاً تعداد گیلاس کمتری تولید می کند
محتوای کافئین آن کم است
دارای شیرینی بیشتر و عطر و طعم پیچیده تر بوده و معطر تر است