فرنچ پرس و اجزا آن
یک لیوان فرنچ پرس از سه بخش اصلی تشکیل میشود:
مخزنی پارچ مانند که میتواند از جنسهای مختلفی مانند شیشه یا فلزی باشد؛
اهرمی پیستونی همراه با تعدادی صفحه فیلتر؛
درپوش یا به عبارتی کلاهک که به اهرم متصل است.
لیوان فرنچ پرس یک وسیله کاربردی در دم کردن قهوه به شمار می رود.
انواع فرنچ پرس
فرنچ پرس انواع متفاوتی دارد از جمله: شیشه ای، فلزی، پلاستیکی و سرامیکی.
که با توجه به کارایی هایی که دارید می توانید از آن ها استفاده کنید.
پیشنهاد ما این است که از فرنچ پرس های پلاستیکی استفاده نکنید.
درست است که نمی شکند اما استفاده از آب جوش در آن باعث سرطانی زا شدن آن می شود.
شیوه دم اوری با فرنچ پرس
۱) قهوه آسیاب شده با درجه متوسط مناسب
۲) آب جوش
۳) فرنج پرس
۴) شکر یا شیرداغ یا کافی میت به دلخواه. درجه آسیاب قهوه باید بقدری درشت باشد
که از توری قهوه ساز نگذرد تا عمل فیلترینگ و صاف کردن قهوه به خوبی انجام بشود .
در این روش دم کردن قهوه ؛ بخاطر درجه درشت آسیاب قهوه ؛ مدت زمان بیشتری برای
دم کشیدن قهوه نیاز داریم ! دمای مناسب آب بین ۹۰ تا ۹۴ درجه سلسیوس است که برای رسیدن
به این درجه میتوانید وقتی که آب به جوش آمد ۲۰ تا ۳۰ ثانیه صبر کنید تا دمای آب پایین بیاید
و سپس آب ۹۴ درجه را در قهوه ساز بریزید.
تاریخچه فرنچ پرس
اولین طراحی برای این دمآور قهوه در سال ۱۸۵۲ توسط دو فرانسوی به
نامهای مایر(Mayer) و دلفرگ (Delforge) شکل گرفت. در داخل تنگِ (بشر) این
دستگاه درزگیر آب وجود نداشت و به همین دلیل شبیه فرنچپرسهای امروزی نبود.
اولین مدل آن، شبیه سرهمبندی مدلهای امروزیاش بود که توسط دو ایتالیایی به نامهای
آتیلیو کالیمانی (Attilio Calimani) و جولیو مونتا (Giulio Moneta) در سال ۱۹۲۹ طراحی شد.