دیفکت قهوه یعنی چه
دیفکت قهوه اینکه تصور کنید دانه قهوه به همین سادگی میتواند یکدست
و با کیفیت مناسب باشد کاملا اشتباه است. با فاکتور گرفتن
تمامی مراحل و زحمات کاشت و برداشت و حتی رست
و با فاکتور گرفتن معیار اصالت و کیفیت دانه باید بدانیم
که تمامی دانه های قهوه سالم نیستند و صد البته که سلامت دانه
اهمیت بسزایی در طعم و کیفیت قهوه نهایی دارد. در این مقاله
میخواهیم شمارا با دیفکت یا دانه خراب قهوه آشنا کنیم
معایب دانه قهوه
و از این پس شما با آگاهی بیشتری میتوانید قهوه مورد علاقه تان را
انتخاب کنید. اگرچه در قهوه کامرشیال و تجاری مسلما دانه های
معیوب دیده می شود و دقیقا همین دانه های معیوب میتواند روی
امتیاز قهوه تاثیر بگذارد اما وجود دیفکت های اصلی در قهوه های تخصصی
قابل قبول نمیباشد و همچنین در قهوه های تجاری هم دیفکت های بیش از اندازه
تاثیر بسزایی در کیفیت قهوه دارد.
دانه سبز قهوه و معایب آن
شناسایی و کنترل کیفیت این دانه ها
باید توسط رستری قهوه یکبار قبل از رست ( دانه های سبز معیوب )
و یکبار بعد از رست ( دانه های رست شده معیوب )
را بررسی کند. مثلا دانه سبز میتواند دچار حشره زدگی شده باشد
و مورد حمله افات قرارگرفته باشد که در این صورت سطح قهوه
معیوب و تخریب شده است مثلا سطح قهوه دارای حفره های متعدد است
بلاهای طبیعی مانند سرمازدگی و طوفان
و سونامی هم میتواند دانه سبز را دچار مشکل کند مثلا دانه سبز
دچار تغییر رنگ محسوسی شود . بعضی دیگر از عیوب قهوه مانند
کواکر ها محسوس نمیباشد و بعد از رست خود را نشان میدهند
که در مقالات بعدی حتما به آن میپردازیم.
انواع دیفکت قهوه
دیگر دیفکت های دانه سبز
دانه هایی هستند که اغلب از نظر ظاهری مشهود هستند مثلا
لب پر یا شکسته اند یا دانه خرد شده است یا دانه دارای رنگ
سیاه-سبز است یا دانه چروکیده است یا لکه دار است یا دانه
به صورت بدفرم و ناقص است یا دارای رنگ غیرطبیعی
قهوه ای است . کنترل کیفی این دانه ها قبل از رست اهمیت بسزایی دارد
و بی توجهی و یا کم دقتی به آن ها منجر به ایجاد طعم های بسیار بد و نامطلوب میشود
در مقالات بعدی به دانه های خراب رست شده به صورت کامل اشاره خواهیم کرد
برای یادگیری دوره رست و شناخت دانه سبز با ۰۹۱۲۰۸۹۷۵۰۵ تماس حاصل بفرمایید