آسیاب کردن قهوه چیست – گرایند کردن
دستگاه آسیاب قهوه یا حداقل تا حالا واژه گرایند کردن قهوه را شنیده اید؟
گرایند کردن یا آسیاب قهوه به زبان ساده یعنی
خرد کردن قهوه برای استفاده و عصاره گیری از دانه قهوه, این یعنی
بدون گرایند کردن دانه قهوه شما نمیتوانید از آن عصاره گیری کنید
دستگاه آسیاب قهوه چیست
پس اصلی ترین دلیل گرایند کردن ایجاد بستری برای حل کردن
راحت و بهتر قهوه در آب است. که البته درجات گرایند ( اندازه خرد شدن )
در هر قهوه کاملا متفاوت و یک اندازه مشخص دارد که در ادامه این مقاله سایت کافه داری
درباره آن صحبت میکنیم. اما نکته حائز اهمیت این است که
شما از چه دستگاه گرایندری ( دستگاه اسیاب قهوه ) برای اینکار و با
چه کیفیت و منظوری استفاده میکنید. حتی گرایندر های قهوه های مختلف
هم باهم متفاوت است که در ادامه بحث به آن اشاره میکنیم.
کالیبریشن گرایندر – مهارت کالیبریشن باریستا
یکی از مهمترین و پایه ای ترین مهارت های یک باریستا کالیبریشن است
که عبارت است از تنظیم صحیح دستگاه گرایندر برای رسیدن به
یک درجه اسیاب مناسب و یک مقدار مشخص از پودر قهوه
برای یک عصاره گیری استاندارد و مناسب تر.
پودر قهوه و تاثیر زمان بر آن
فقط فراموش نکنید هرچقدر از زمان گرایند قهوه بگذرد , پودر قهوه بیشتر
عطر و خصوصیات خود را از دست میدهد و کیفیت اش کاهش می یابد
پس اگر میخواهید از قهوه خود نهایت لذت را ببرید آن را قبل از هرمصرف
گرایند کنید و حدالمقدور از خرید و نگهداری قهوه بصورت پودر شده آن هم
برای زمان طولانی خودداری کنید
گرایندر چیست – انواع گرایندر – انواع آسیاب قهوه
حالا میخواهیم بصورت کلی دستگاه های موجود برای اسیاب قهوه را باهم بررسی کنیم :
گرایندر دستی
که بیشتر برای مصارف شخصی می باشد و دقت پایینی دارد و همانطور که از نامش
مشخص است این گرایندر ها با کمک دست عمل آسیاب ( خرد کردن قهوه ) را انجام میدهند
و شما هربار برای حجم بسیار کمی میتوانید از آن استفاده کنید
گرایندر برقی مخزن دار – گرایندر های دوزین چمبر (dosing chamber)
که به نسبت گرایندر های آن دیمند قدیمی تر میباشند و حجم بسیاربیشتری را به نسبت مدل دستی خرد میکنند. دقت بالایی دارند
اما به خاطر وجود مخزن میزان هدر رفتن قهوه نسبت به نوع آن دیمند بیشتر است و صدالبته امکان کهنه بودن
قهوه بیشتر میشود. چرا که شما قهوه دریافتی خود را با واسطه مخزن دریافت میکند و این ممکن است باعث شود
شما گاهی مقداری قهوه در مخزن باقی بگذارید.
گرایندر برقی زمان دار – گرایندر های آن دیمند ( on demand)
که دقت بسیار بالایی دارد و همانند نامش بر اساس نیازی که دارید همان لحظه به شما قهوه میدهد. درصد هدر رفتن قهوه در آن دیمند بسیار کم و میتوانید
زمانبندی کنید که با توجه به درجه گرایند و وزن آن در چه مقدار زمانی به شما چه مقدار قهوه بدهد. مثلا برای
سینگل اسپرسو تنظیم میکند با با درجه اسیاب مدیوم ( متوسط ) در ۵ ثانیه به شما ۹ گرم قهوه بدهید
این نوع کارامد ترین نوع گرایندر هستند. البته مدل های دیگری هستند که ما به صورت کلی آن بسنده کردیم.
هرکدام از این گرایندر ها ویژگی های خودش را دارد و با توجه به نیازی که دارید بر اساس مواردی که گفته
شده باید آن را انتخاب کنید. پس از امروز میتوانید انتخاب کنید از چه گرایندری استفاده کنید که صد البته میدانید
اینکار یکی از مهمترین بخش های آماده سازی قهوه است.پس شما چه به عنوان باریستا چه به عنوان یک
مصرف کننده قهوه باید به نوع اسیاب شدن قهوه تان اهمیت بدهید.
آموزش آسیاب قهوه – آموزش گرایند کردن – درجات گرایند قهوه
قبل از اينکه انواع درجات گرايند قهوه ( آسياب قهوه )
را براي شما توضيح بدهيم بايد بدانيد چند نوع مکانيسم خرد کردن براي دستگاه آسياب داريم
و البته اين دستگاه با چه شيوه اي قهوه را آسياب (خرد ) ميکنند
آسیاب قهوه خانگی
* اولين نوع دستگاه هايي با تيغه (Blade) بليد است که ساده ترين مکانيسم را دارد
اين نوع تيغه معمولا در دستگاه اسياب هاي کوچک که براي مصارف
شخصي استفاده ميشوند وجود دارد. حجم کم و دقت پايين در کنترل اندازه
ذرات از ضعف هاي اين نوع دستگاه است و اندازه ذرات قهوه در آن يکدست نيست
آسیاب قهوه دمی
* دومين دسته که به شيوه مته اي يا بر (Burr) مي باشد خود به دو دسته تقسيم مي شوند
+ اول – دستگاه هايي با تيغه هاي مخروطي يا کونيکال (Conical Burr) که معمولا ميتوانيد آن هارا
در دستگاه هاي آسياب قهوه دمي ببينيد تيغه هاي مخروطي شکل دارد که دو تيغه
با فاصله از هم قرار دارند و يکي ثابت و ديگري متحرک است و با نزديک شدن اين
دو تيغه به هم ذرات ريز تر و هرچه فاصله بيشتر باشد ذرات درشت تر خواهند بود
لازم به ذکر است دقت در اين نوع دستگاه بالا ميباشد و ذرات به صورت يکسان خرد ميشوند
آسیاب قهوه اسپرسو
+ دوم – دستگاه هايي با تيغه هاي صاف يا فلت (Flat Burr) که دو تيغه بصورت مسطح موازي
مانند قيچي عمل ميکنند. معمولا اين نوع تيغه را دستگاه گرايندر هاي اسپرسو مشاهده کنيد
بسيار دقت بالايي دارند و قهوه بصورت يکنواخت و يکدست خرد مي شود
راهنمای خرید دستگاه آسیاب قهوه
بدون شک نوع خرد شدن ( آسياب ) قهوه اهميت بالايي داريد و همانطور که گفتيم حتي اندازه خردشدگي
در قهوه هاي مختلف متفاوت است پس اهميت بالايي دارد که شما مکانيسم هارا به خوبي بدانيد. و
دستگاه مناسب را براي آسياب کردن قهوه خود انتخاب کنيد
خرید دستگاه آسیاب قهوه
از آسیاب دستی تا آسیاب قهوه خانگی تا دستگاه آسیاب های صنعتی و انواع گرایندر های دوزین چمبر و آن دیمند
را تیم کافه داری با همکاری نمایندگان آن ها در داخل ایران میتواند با قیمت نمایندگی و تخویل فوری در اختیار شما قرار دهد
برای خرید انواع گرایندر با شماره ۰۹۱۲۰۸۹۷۵۰۵ تماس حاصل بفرمایید