اسپرسو خوب
اسپرسو خوب امروز ميخواهيم به شما کمک کنيم تا قهوه هاي غيراستاندارد شناسايي کنيد
و هدفمان شناخت اسپرسو هاي غير استاندارد است. خب شما ابتدا بايد يک اسپرسوي
استاندارد را به صورت کلي و ظاهري بشناسيد
ویژگی اسپرسو خوب
يک اسپرسو خوب استاندارد به صورت کلي ميتواند شيرين و با اسيديته ( مزه ترشي که شخصيت دارد مثلا ليمو )
مناسب باشد – طعم هاي آن مشخص تر و کامل تر است – نه خيلي غليظ و نه خيلي رقيق ( بادي )
است – نه خيلي ترش و نه خيلي تلخ است به گونه ميتوان از واژه ‘ تناسب ‘ استفاده کرد
همه چيز سر جاي خودش است و مطلوب است و کرماي (Crema) آن ( لايه چربي روي اسپرسو )
به رنگ طلايي ديده مي شود.
اسپرسو اندر
بصورت کلي همانطور که در مقاله قهوه اندر و اور گفتیم در اسپرسوي آندر ( Under extracted )
که همان اسپرسو نارس يا کم عصاره گيري شده است شما شاهد مزه ترشي
به شدت زننده و نامطلوب ( با اسيديته فرق دارد ) يک حس طعمي شور مانند
در آن هست و شيريني آن يا به شدت ضعيف يا فقدان آن را تجربه خواهيد کرد. هرزمان نام اسپرسو آندر امد ياد
خورشتي جا نيفتاده و آبکي بيفتيد و قطعا چنين قهوه اي مطلوب نيست و اصالت قهوه را نابود ميکند
شکل ظاهري اسپرسو آندر با کرماي ضعيف و سفيد رنگ و که پايداري آن بسيار کم است مشخص است
اسپرسو اور
و اما اسپرسوي اور اکستراکت (Over-extracted) که با شنيدن آن ياد ته ديگ سوخته يا
خورشتي ته گرفته و بدون آب بيفتيد که غلظت آن نامطلوب است . چرا که اين قهوه بيش از حد عصاره گيري شده و
طعمي تلخ زننده و خشک در دهان شما ايجاد ميکند. شايد فکر کنيد عصاره گيري بيش از حد ممکن است خوب باشد
اما کاملا اشتباه بوده و همانند انساني است که روح آن گرفته شود. و قطعا نه تنها شما اصالت آن را تجربه نخواهيد کرد
بلکه حتي ممکن است باعث زدگي شما بشود شکل ظاهري کرماي آن تيره اي و قهوه سوخته است
ميدانيد چرا اينقدر اصالت قهوه مهم است؟ چرا که خيلي ها به خاطر خوردن يک قهوه بي کيفيت از قهوه زده مي شوند
چرا که زحمات زيادي کشيده مي شود تا پيچيدگي و اصالت قهوه حفظ شود تا تفاوت آن مشخص شود
پس ما بايد قهوه خوب را از بد تشخيص بدهيم تا از نوشيدن و عصاره گيري قهوه مان لذت بيشتري ببريم