انواع قهوه بر اساس نژاد
امروز میخواهیم درمورد انواع قهوه با شما صحبت کنیم
اینفوگرافیک انواع قهوه در دنیا ۲ نوع درخچه ی قهوه به نام های عربیکا و ربوستا وجود دارد
البته نوع سومی به نام لیبریکا نیز وجود دارد که بسیار کمیاب است.
انواع قهوه مصرفی
بر اساس نحوهی دم کردن , قهوه به انواع قهوه ترک – قهوه فرانسه –
قهوه اسپرسو – قهوه فوری و انواع کافی میکس تقسیم می شود .
قهوه ترک ( Turkish coffee )
قهوه ترک سنتیترین روش دم کردن قهوه است.در این روش دانه قهوه به
صورت خیلی نرم ( Extra fine ) آسیاب شده و در قهوه جوش مخصوص قهوه ترک دم میشود.
انواع قهوه بر اساس طرز استفاده
قهوه فرانسه ( French coffee )
این روش برای اولین بار در فرانسه مورد استفاده قرار گرفت. برای قهوه فرانسه
دانه قهوه را زبر آسیاب می کنند و آن را در قهوه جوشهای فیلتری یا فرنچ پرس دم میکنند.
قهوه اسپرسو ( Espresso coffee )
این روش را ایتالیایی ها برای اولین بار اختراع کردند. برای قهوه اسپرسو دانه قهوه
را کمی زبر آسیاب می کنند و آن را توسط موکاپات ( اسپرسوساز های روگازی )
و یا اسپرسوسازهای برقی دم می کنند.
قهوه فوری ( Instant coffee )
قهوه فوری نیاز به دم کردن ندارد، چراکه ماده عطری، رنگی و موثر آن به محض
تماس با آب جوش آزاد میشود. در نیمه دوم قرن بیستم، انواع قهوه فوری
( Instant coffee ) نیز در بازار اروپا و آمریکا عرضه شد. این قهوه در واقع شیره
تبخیر شده قهوه صاف و عصاره دانه قهوه است که نیازی به قهوه جوش ندارد
و با حل کردن کمی از آن در یک فنجان آب جوش، قهوه آماده به دست می آید.
کافی میکس ( coffee mix )
کافیمیکس ها مخلوطی از قهوه فوری و سایر افزودنی ها مانند شیر ، شکر
، پودر وانیل ، پودر خامه ، پودر شکلات و…. هستند و به راحتی با مخلوط کردن
آنها با آب جوش میتوانید از نوشیدن قهوه خود لذت ببرید.
قهوه عربیکا ( Arabica coffee)
درختچهی قهوه عربیکا بسیار ظریف است و در مقابل آفتاب شدید آسیب میبیند
بنابراین درخت عربیکا فقط در ارتفاع ۶۰۰ تا ۲۰۰۰ متری از سطح دریا رشد میکند.
در واقع گرما و سرمای زیاد هر دو میتوانند به این درخت آسیب برسانند.
دانههای این قهوه به گرمایی بین ۲۰ تا ۲۵ درجه نیاز دارند و به آرامی رشد میکنند.
به همین دلیل این قهوه بسیار معطر است . درختان عربیکا بیشتر در آمریکای لاتین
و آفریقای شرقی کاشته میشوند و ۷۵% از تولید قهوهی جهان را به خود اختصاص دادهاند
.قهوه عربیکا در هر منطقه عطر و بوی مخصوص به خود را دارد.
قهوهی عربیکا را بیشتر بعد از ناهار مصرف میکنند.
قهوه عربیکا چیست؟
قهوه روبوستا ( Robusta coffee)
درختچهی قهوه روبوستا همانند اسمش محکم است و در مقابل آفتاب آسیبی نمیبیند
بنابراین در ارتفایی بین سطح دریا تا ۶۰۰ متر بالاتر از سطح دریا رشد میکند
ضمناً درخچهی روبوستا در مقابل انگلهایی که در مناطق گرمسیری رشد میکنند
بسیار مقاوم است.در نتیجه این دانه ها که در دمای بسیار بالاتری قرار دارند
خیلی سریع رشد میکنند به همین دلیل این قهوه کم عطر و غلیظ است .
قهوه روبوستا در آفریقای غربی و آسیا کاشته میشود و بیشتر هنگام صبحانه
از این قهوه استفاده میکنند چون مقوی و محرک است و
باعث سر حال شدن انسان بعد از خواب میشود.
انواع قهوه بر اساس درجه تفت
انواع قهوهبسته به نوع رنگ دانهی قهوه بو داده شده که توسط چشم
انسان قابل تشخیص است قهوه را به انواع روشن ( لایت ) ، ملایم ( مدیوم ) ،
تیره ( مدیوم-دارک ) و خیلی تیره ( دارک ) تقسیمبندی میکنند.
درجهی بو دادن قهوه بر طعم قهوه تاثیر گذار است.
هرچه قهوه تیرهتر میشود تلخی آن بیشتر خواهد شد .
البته اگر قهوه بیش از اندازه بو داده شود سوخته شده و خواص خود را
از دست میدهد.کسانی که قهوهای با طعم ملایم را دوست دارند
از قهوه با درجهی مدیوم و کسانی که قهوه را خیلی تلخ دوست دارند
از قهوه با درجهی دارک استفاده میکنند.
دیگر انواع قهوه
هنگامی که دانههای قهوه هنوز سبز هستند آنها را در آب داغ
میخیسانند و یک حلال حل روغنهای کافئین به آن اضافه میکنند
و کافئین قهوه را جدا میکنند.از کافئین جدا شده در صنعت داروسازی
استفاده میکنند.قهوهی بدون کافیین برای کسانی که دارای
ناراحتی معده هستند و یا افراد مسنی که معدهی آنها قابلیت جذب کافیین
را ندارد و همچنین خانمهایی که دارای کم خونی یا فقر آهن هستند
توصیه میشود تا علاوه بر لذت بردن از قهوه نگران کافئین آن نباشند.