تشخیص اسپرسو اصل
تشخیص اسپرسو از کجا بفهمیم یک اسپرسو ناقص عصاره گیری شده است
اولین راه تشخیص از روی کرمای( لایه چربی ) روی اسپرسو
است که این لایه باید به رنگ طلایی و کامل باشد – یک کرمای
ناقص با رنگ متمایل به سفید و کرمای تیره نشانگر ناقص بودن قهوه است
شناخت اسپرسو
راه دیگر حجم اسپرسو است – استاندارد حجمی به ازای هر شات
بین ۲۵ تا ۳۰ میلی لیتر است – حجم بالا و پایین تر از این رنج در هرشات
وقتی قهوه با هدف اسپرسو عصاره گیری شود ( نه ریسترتو و نه لانگو ) نشانگر
ناقص بودن فرایند عصاره گیری میباشد .
آموزش اسپرسو
راه دیگر و اصلی ترین راه تشخیص یک اسپرسو ناقص طعم آن است
هرگونه طعم نامطلوب و زننده نشانگر ناقص بودن اسپرسو است
به صورت مثال ترشی نامطلوب و گندیده و زننده با ترشی مطلوب اسیدیته متفاوت است
ترشی نامطلوب در دهان شما احساسی نامطلوب و گزنده ایجاد میکند و همچنین
تلخی خشک هم بیانگر ناقص بودن عصاره گیری اسپرسو است
تشخیص قهوه
همچنین دریافت طعم های خنثی ( فلت ) – شور و… هم نشان دهنده
عصاره گیری غلط و ناقص از قهوه است
اسپرسوي اور اکستراکت (Over-extracted) که با شنيدن آن ياد ته ديگ سوخته يا
خورشتي ته گرفته و بدون آب بيفتيد که غلظت آن نامطلوب است . چرا که اين قهوه بيش از حد عصاره گيري شده و
طعمي تلخ زننده و خشک در دهان شما ايجاد ميکند. شايد فکر کنيد عصاره گيري بيش از حد ممکن است خوب باشد
اما کاملا اشتباه بوده و همانند انساني است که روح آن گرفته شود. و قطعا نه تنها شما اصالت آن را تجربه نخواهيد کرد
بلکه حتي ممکن است باعث زدگي شما بشود شکل ظاهري کرماي آن تيره اي و قهوه سوخته است
اسپرسـو از متد اکستراکشن ( فشار ) پيروي ميکند
يعني اسپرسـو قهوه اي است که با فشار آب مشخص ( ۹ بار ) و دماي نزديک به دماي جوش ( مثلا ۹۲ درجه ) از
يک مقدار مشخص پودر قهوه فشرده شده ميگذرد. همانطور که قبلا برايتان گفته ايم درجه آسياب مشخص ( گرايند )
مشخصي دارد و تقريبا کمي درشت تر از قهوه پودر شده است