تفاوت روبوستا و عربیکا
بر اساس سازمان بین المللی قهوه، بیش از ۶۰ درصد تولید قهوه جهان از
مزارع عربیکا میاد. کل داستان قهوه با دانه عربیکا در اتیوپی آغاز شد و هنوز
هم در ارتفاعات بالاتر بهترین رشد را داره.
عربیکا تنها پس از چندسال گل میده که بوی دلپذیری داره و میوه های بیضی شکلی میده
که داخل آنها دوتا دانه لپه مانند وجود داره که همون دانه های قهوه هستند.
فرق عربیکا و روبوستا
یک درختچه عربیکا تا ۵ متر رشد میکنه اما معمولا تا ۲ متر هرس میشه تا از نظر تجاری
مناسب تر باشه. عربیکا دو مجموعه کروموزم داره به همین دلیل میتونه خود گرده افشانی کنه.
این به این معنیه که گونه عربیکا به طور کلی پایدار میمونه چون احتمال گرده افشانی متقاطع خیلی کمتر میشه.
دانههای نژاد عربیکا (arabica) که بیشترین میزان تولید قهوه را در جهان به
خود اختصاص دادهاند، نسبت به انواع دیگر گرانتر و البته خوشطعمتر هستند.
درختهای این نوع قهوه در ارتفاعات ۸۰۰ تا ۲۰۰۰ متری از سطح زمین کاشته میشود
و به همین دلیل به آن قهوه کوهی نیز گفته میشود.
درختهای قهوه روبوستا در ارتفاعات پایین تا ارتفاع ۸۰۰ یا ۹۰۰ متری کاشته میشوند.
این درختها ارتفاع بلندتر و مقاومت بیشتری نسبت به درختهای عربیکا دارند.
گونه روبوستا
در هر دانهی روبوستا حدود ۲٫۷ درصد کافئین وجود دارد در حالیکه این مقدار در عربیکا ۱٫۵ درصد است ( حدودا نصف روبوستا )
روبوستا مقاومت بیشتری نسبت به عربیکا دارد اما قیمت دانههای عربیکا در سراسر جهان گرانتر از روبوستا میباشد
روبوستا تلخ تر و کافئین بیشتری دارد اما عربیکا طعمی شیرینتر و گاها میوهای و تنوع طعمی بیشتری دارد.
گونه عربیکا قهوه ای که بیشتر سهم بازار را در اختیار دارد تقریبا دو برابر حریف شکر دارد و شیرین است
و نشان می دهد اکثریت مردم طعم شیرین این قهوه را به نوع تلخ ان ترجیح می دهند.
عربیکا چربی های بیشتری نسبت به روبوستا دارد. حدود ۶۰% از لیپید ها(روغن ها ،
چربی ها ، ویتامین های خاص و هورمون ها) را دارا می باشد.