طرز تهیه قهوه سبز
قهوه سبز جهت مصرف حتما باید رست شود تا قابل استفاده شود
اگر قهوهی سبز را در آب حل کنیم یک نوشیدنی با درصد اسیدیته بالا بدست میآید که
قابل نوشیدن نیست به همین دلیل دانههای قهوه را رست میکنند تا به یک نوشیدنی دلپذیر تبدیل شود.
قهوه در حین رست شدن یا بو دادن اسیدیته خود را از دست میدهد و هر چه بیشتر فرایند رست
ادامه پیدا کند کاهش اسیدیته بیشتر میشود. به همین دلیل قهوههایی که بیشتر رست میشوند اسیدیته (ترشی) کمتری دارند.
دانه سبز را بیشتر بشناسید
در فرایند رست قهوه، برخی از قندهای طبیعی قهوه به گاز CO2 تبدیل میشوند و برخی دیگر
طعمهای پیچیدهی قهوه را ایجاد میکنند. در فرایند رست قهوه دانه (لوبیا) سبز قهوه به دانههای قهوهای تبدیل میشود.
در این فرایند دانههای قهوه ۱۸ درصد وزن خود را از دست میدهند (به دلیل بخار شدن آب موجود در قهوه) و اندازه دانهها بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد بزرگتر میشوند.
برشته کاری قهوه
در رست و برشته کاری، قهوه چربی خود را از دست میدهند و چربی به سطح خارجی قهوه انتقال پیدا میکند
که سبب چرب شدن دانهها میشود. هر چه دانهها بیشتر رست داده شوند و حرارت ببینند چربتر میشوند
و این چربی حداکثر دو تا سه هفته پس از فرایند رست به طور کلی از قهوه خارج میشود که سبب بیکیفیت شدن
و بد طعم شدن قهوه میشود. به همین دلیل توصیه میشود دانههای قهوه حداکثر تا سه هفته
(در بعضی انواع میتواند تا یک ماه نیز طول بکشد) بعد از فرآیند رست مصرف شوند و در طول مدت نگهداری
قهوه در منزل آنها را در ظرفهای مناسب قرار دهید
قهوه لایت رست
حالا قهوه رست لایت به قهوه ای گفته میشه که درست زمان شروع ترک خوردن، رست آن را متوقف میکنند.
لازمه ی رست لایت قهوه، یک دانه ی خام عالی و رستر ماهر است. اگر رست لایت قهوه درست
انجام نشه، طعم های نامطلوبی مثل بادام زمینی و علفی پیدا میکنه. رسترها به این نوع قهوه، قهوه توسعه نیافته میگن.
اگر فرآیند رست لایت به درستی انجام شود، قهوه رست لایت بینظیری درست میشه.
نتیجه ی آن قهوه ایست که بادی سبک و اسیدیته بالا داره. اسیدیته در قهوه یک عامل
بسیار مهمه که کیفیت طراوت قهوه به آن بستگی داره.
در قهوه هایی که رست لایت دارند خاستگاه قهوه بسیار مورد توجه است زیرا فرآیند رست
قهوه کمترین تاثیر را در عطر و طعم اصلی قهوه میگذاره.