4.7/5 - (3 امتیاز)

طرز تهیه ی قهوه با موکاپات

اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام می شود

.برای تهیه اسپرسو Espresso می توانید از قوری موکاپات بر روی اجاق گاز در خانه و یا از دستگاه اسپرسو ساز استفاده کنید.
حجم یک شات اسپرسو سینگل شات اسپرسو
اسپرسو چیست؟

یک شات اسپرسو حجمی حدود ۲۵-۳۰ میلی لیتر دارد که به آن سینگل اسپرسو “single espresso” یا یک شات اسپرسو گفته می شود. این نکته را بدانید که به نوشیدنی خروجی از موکاپات، اسپرسو گفته می شود اما در اصل، نوشیدنی که از دستگاه اسپرسو ساز گرفته می شود اسپرسو نام دارد. برای تهیه اسپرسو با موکاپات از دو روش میتوانید استفاده کنید.
موارد مورد نیاز برای تهیه اسپرسو با موکاپات:

حرارت
آب سرد
موکا اکسپرس
پودر قهوه تازه آسیاب شده و تازه رست شده مناسب تهیه قهوه با موکاپات

طرز تهیه قهوه با موکا اکسپرس:
موکاپات یا موکا اکسپرس شمای کلی از طرز تهیه قهوه با موکاپات یا موکا اکسپرس (برای مشاهده تصویر در حالت متحرک، بر روی آن کلیک کنید)

آب سرد را در مخزن زیرین موکاپات (تا زیر سوپاپ) بریزید. سپس پودر قهوه را در سبد میانی موکاپات ریخته و سطح آن را صاف کنید. (نیازی به فشرده کردن پودر قهوه در سبد موکاپات نیست)
سطح اسپرسو را صاف کنید سطح اسپرسو را صاف کنید

پس از صاف کردن پودر قهوه، قسمت بالایی موکاپات را روی قسمت پایینی آن ببندید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید.
موکاپات را روی شعله قرار دهید دقت داشته باشید که حتما از شعله ملایم استفاده کنید

حالا منتظر بمانید تا قهوه تان آماده شود، البته کمی قبل از این که اسپرسو از استوانه بخش بالایی بیرون بیاید متوجه بو و صدای آن می شوید.
خروج اسپرسو از قوری موکاپات خروج اسپرسو از قوری موکاپات

پس از بالا آمدن کامل اسپرسو در مخزن بالایی، می توانید آن را در فنجان بریزید و نوش جان کنید. در صورتی که مایل اید نوشیدنی تان را شیرین میل کنید، می توانید از شکر یا … به همراه قهوه تان استفاده کنید.
تهیه قهوه با موکاپات یک شات قهوه با موکاپات! نوش جان!

قهوه تازه برزیل رست تیره، مناسب برای تهیه اسپرسو

برای درک بهتر، توصیه می کنیم ویدئو طرز تهیه اسپرسو با موکاپات در انتهای مطلب را مشاهده کنید.

اسپرسو معمولا در فنجان های ۲۰ تا ۳۰ میلی لیتری سرو می شود. این نوشیدنی همراه با مقداری کف کرم رنگ یا خامه و یا به اصطلاح کرما روی آن است. برای تهیه اسپرسو معمولا از ترکیب کردن دانه های عربیکا و ربوستا نواحی مختلف استفاده می شود. آفوگاتو، کن پانا، آمریکانو و … همگی مشتقات اسپرسو هستند این گونه که اسپرسو پایه اصلی این نوشیدنی ها است.
روش دوم برای تهیه اسپرسو با موکاپات:

می توانید قبل از بستن موکاپات آب را جوش بیاورید و سپس سبد قهوه را در جای خود بگذارید و موکاپات را ببندید و روی شعله قرار دهید. این روش مزیت هایی نسبت به روش بالا دارد.

در روش قبل احتمال دارد قهوه نهایی شما کمی سرد باشد یا کمی آب در مخزن زیرین باقی مانده باشد و یا بیش از حد طعم سوخته بگیرد، این گونه مشکلات در این روش برطرف می شود.
نکات تهیه اسپرسو با موکاپات:

قهوه موکاپات نباید بر روی شعله قل بزند یا بجوشد.
اسپرسویی که برای اولین بار در موکاپات خود دم می کنید را حتما دور بریزید.
اسپرسو به تغیرات ناگهانی دما بسیار حساس است پس فنجان های تان را قبل از ریختن اسپرسو گرم کنید.

طعم و ویژگی های فیزیکی اسپرسو با موکاپات:

اسپرسو با موکاپات خیلی رقیق تر از اسپرسو با اسپرسو ساز و اسپرسوی کافه ها است.
تقریبا بیشتر مواقع، کرما روی قهوه با موکاپات تشکیل نمی شود.
نوشیدنیی خیلی تلخ (البته تلخی آن بستگی به ذائقه شما دارد)، همراه با چربی قهوه (کمی چرب)، نسبتا رقیق و تیره رنگ (مانند تصویر بالا)، محصول نهایی موکاپات است.
ممکن است بعد از تهیه آن خیلی کم به نظر برسد، می توانید حجم آن را تا ۳۵ میلی لیتر (۳۵ گرم) افزایش دهید.

شستشو موکاپات:

نیازی به استفاده از مایع ظرف شویی یا مواد شوینده نیست کافی است پس از هربار دم کردن قهوه، موکاپات را فقط با آب داغ و دستمال بشویید.
در ضمن بهتر است از واژه های تهیه و درست کردن به جای دم کردن اسپرسو استفاده نماییم.
منبع: کافی استور

طرز تهیه ی قهوه با موکاپات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *