پروسس قهوه چیست
فراوری قهوه یا پروسس قهوه یکی از مهمترین
مراحل ممکن در تهیه قهوه است
این فرایند عبارت است از
جدایی میوه قهوه از هسته آن که
همان دانه سبز ما محسوب میشود
به طور کلی پروسس دو شیوه کلی
فراوری شسته و خشک دارد
انواع فراوری قهوه
البته یک شیوه دیگر هم وجود دارد
که نام آن فراوری عسلی است
پروسس قهوه تاثیر بسزایی در
عطر و طعم نهایی قهوه دارد
و توسط مزرعه دار انجام میشود
و یکی از نکاتیست که شما در قهوه
تخصصی باید به آن توجه کنید
فراوری خیس قهوه
این ویژگی بصورت ویژگی
پشت پاکت قهوه های اسپشیالیتی درج میشود
به صورت کلی اگر بخواهیم بگوییم در
پروسس شسته پوست میوه به وسیله دستگاه از دانه
جدا میشود و سپس ۲۴ الی ۴۸ ساعت
در اب قرار میگیرد
پروسس خشک قهوه
اما در فراوری خشک قهوه این پروسه
به وسیله افتاب انجام میشود یعنی میوه های قهوه
روی صفحه های بزرگی در ارتفاع ریخته می شوند
تا خشک شوند بعد به وسیله دستگاه دانه از میوه جدا میشود
پروسس عسلی قهوه
در فراوری عسلی ( هانی ) یا نیمه تر
دانه همانند فراوری خیس از میوه جدا میشود
و در مرحله بعدی
در مقابل افتاب قرار میگیرند تا خشک شوند
پروسس قهوه مراحل محتلفی دارد که ما به اختصار برایتان نوشتیم
شاید با خودتان بگویید چرا میوه از همان ابتدا
با دستگاه از دانه جدا نمیشود و جواب این است
که فرایند تخمیر در این پروسه اتفاق می افتد که
باعث شکل گیری خصوصیات مهم طعمی در دانه سبز است
و هرکدام از این پروسه ها ویژگی های طعمی
خاص خود را دارند که در مطالب آتی درباره ان
برایتان مینویسیم
نوشته امید کریم زاده