قهوه ساز سایفون
قهوه ساز وکیوم یا سایفون وسیله ای است که به کمک خلا هوا در دو مخزن که روی هم سوار میشوند کار می کند.
سایفون مثل فرنچ پرس و V60 یکی دیگر از قهوه سازهای نسل سوم به شمار میرود.
با استفاده از روش فیلتری قهوه را دم میکند.
سایفون با استفاده از فشار بخار آب و خلاء موجود درون ظرفها قهوهای به روش غوطهوری ارائه میشود.
طرز کار با قهوه ساز سایفون
ابتدا مقداری آب را جوش می آوریم و درون مخزن پایینی میریزیم (به ازای هر ۷ گرم قهوه تقریبا ۱۰۰ سی سی آب)
سپس در زیر آن یک منبع حرارت می گذاریم تا آب شروع به بخار شدن کند
در این فاصله فیلتر مربوطه را با استفاده از فنری که دارد به مخزن بالایی محکم می کنیم و بر روی مخزن پایینی قرار می دهیم
بعد از اینکه آب موجود در مخزن پایینی به مخزن بالایی انتقال یافت
قهوه ای که با درجه کمی درشتر از اسپرسو آسیاب کردیم را درون آب ریخته
و کمی هم می زنیم تا مطمئن شویم که تمام سطح قهوه با آب در تماس است.
آموزش قهوه سایفون
بعد از تمام شدن زمان منبع گرما را خاموش کرده
و کمی محتویات مخزن را هم می زنیم خلا داخل مخزن پایینی باعث می شود که
قهوه دم کشیده در مخزن بالایی بعد از عبور از فیلتر به مخزن پایینی برگردد.
نسبت معروفی که در کلیهی روشهای دمی پیشنهاد میشود، ۵۵ تا ۶۵ گرم قهوه به ازای یک لیتر آب است.
نکات دم کردن قهوه با قهوه ساز سایفون
اگر منبع حرارت شما گازی یا برقی و قابل تنظیم باشد، کارتان راحتتر است.
کافی است فتیله را کم کنید تا حرارت کنترل شود.
اما اگر از چراغ الکلی استفاده میکنید، تنظیم حرارت خیلی راحت نیست.
تنها کاری که میتوانید بکنید این است که شعلهی مستقیم را دور کنید.
در واقع به جای این که شعله زیر حباب متمرکز باشد، بیشتر با دیوارهی حباب در تماس خواهد بود.
دقت کنید که شعله را نباید بردارید چرا که آب از لوله پایین خواهد آمد.
هدف صرفا این است که دمای آب را در قیف حدود هشتاد و پنج تا نود درجه نگه داریم. بنابراین آب در قیف نباید بجوشد؛ ولی همزمان نباید حباب آنقدر سرد شود که آب از لوله به پایین برگردد.