فرهنگ قهوه در مکزیک

قهوه در مکزیک نیز مانند دیگر کشورهای تولید کننده ی قهوه فرهنگی منحصر به فرد دارد. مکزیک یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده قهوه و بزرگترین تولید کننده قهوه ارگانیک در جهان به شمار می‌رود. در سال ۲۰۰۰ تقریبا ۶۰ درصد از قهوه ارگانیک جهان در مکزیک تولید شد. اکثر قهوه تولیدی مکزیک قهوه ارگانیک ویژه ای است که توسط کشاورزان فقیر ایالات جنوبی مکزیک به نام های چیاپاس ( Chiapas ) و اوآخاکا ( Oaxaca ) تولید می‌شود. این دو ایالت که فقیرترین ایالات مکزیک هستند بیشترین جمعیت بومی مکزیک را در خود جای داده اند. قهوه یکی از پرسودترین صادرات در مکزیک به شمار می‌رود در حالی که معیشت ۵۰۰ هزار کشاورز مکزیکی و خانواده هایشان ارتباط مستقیم با تجارت قهوه در این کشور دارد.

فرهنگ قهوه در مکزیک (Mexican coffee culture)
نهال قهوه توسط اسپانیایی ها در اواخر قرن هجدهم از کشورهای دومنیکن و کوبا به مکزیک برده شد و کشت تجاری آن زمانی آغاز شد که مهاجران آلمانی و ایتالیایی از گواتمالا و سایر کشورهای آمریکای مرکزی به مکزیک نقل مکان کردند. در دهه ۱۷۹۰ زمانی که اولین مزارع قهوه در جنوب شرقی ایالت وراکروز شروع به رشد و نمو کردند ، استعمار اسپانیا این منطقه را به شدت تحت سلطه خود گرفته بود. آخرین امپراطوری مربوط به ۲٫۵ قرن پیش بود که این سرزمین تحت تسلط اقوام آزتک بود و در نهایت با شیوع بیماری از بین رفته بود.
فرهنگ قهوه در مکزیک
سرزمینی حاصل خیز با مواد معدنی فراوان آماده کشت و زرع بود. در حال حاضر صادرات اقلام کشاورزی مثل قهوه و مواد معدنی مثل طلا و نقره بعد از نفت بزرگترین منابع درآمدی اقتصاد مکزیک به شمار می‌رود. بر خلاف جزایر حوزه دریای کارائیب در مرکز قاره آمریکا که به جمهوری موز معروف هستند ، مستعمران اسپانیایی اقدام به توزیع زمین بین کشاورزان بومی این منطقه نمودند. بخاطر فقر و نبود امکانات و حضور استعمار اسپانیا در این مناطق متاسفانه کشت قهوه تا پایان استعمار اسپانیا بسیار نا امید کننده بود.
فرهنگ قهوه در مکزیک
اگر چه استقلال از اسپانیا پیشرفت های مختصری در جوامع روستایی مکزیک به وجود آورد ولی به دلیل درگیری های جناحی ، جنگ های داخلی و جنگ های با تگزاس ، فرانسه و ایالات متحده توسعه و اصلاحات اقتصادی ، اجتماعی این کشور را تا ۷۰ سال به تعویق انداخت. ولی این مدت زمان فرصت مناسبی برای رشد و گسترش کشت قهوه در مناطق جنوبی مکزیک فراهم آورد. اختلاف مرزی با کشور گواتمالا سبب شد اولین زمین گسترده در دهه ۱۸۶۰ شد. امنیت منطقه و زمین حاصل خیز سبب شد سرمایه گزاران خارجی اقدام به خرید زمین در این منطقه و کشاورزی در آن نمایند. در این زمان کشاورزان منطقه که معمولا زمین های کوچکی داشتند ، اقدام به کارکردن در زمین های ملاکین بزرگ نمودند.
فرهنگ قهوه در مکزیک
فرهنگ قهوه در مکزیک (Mexican coffee culture)
پس از انقلاب مکزیک کشاورزان به طور جدی اقدام به کشت و پرورش قهوه نمودند. اصلاحات عرضی پس از انقلاب سبب شد هزاران کشاورز و کارگر بومی صاحب زمین شوند. آنها که در گذشته کشت قهوه را تجربه کرده بودند ، اکنون در زمین های خود کشاورزی می‌کردند. افزایش مهارت کشت قهوه در این مناطق ، تصویب قوانین کار از سال ۱۹۴۰ ، ظهور PRI ( حزب بنیادی انقلابی ) مسبب تشکیل انستیتو جهانی قهوه در مکزیک ( INMECAFE ) شد ، همگی باعث پیشرفت صنعت قهوه در این کشور گردید.
فرهنگ قهوه در مکزیک
فرهنگ قهوه در مکزیک (Mexican coffee culture)
انستیتو جهانی قهوه با کمک های فنی و اعتباری خود به کشاورزان ، تضمین خرید محصولات ، تسهیل حمل ونقل به بازار و همکاری با ICA ( سازمانی که درلندن جهت توسعه و ثبات بازار جهانی تشکیل شد ) جهت حضور در بازارهای جهانی ، از کشاورزان حمایت نمود.

طی این مدت یعنی از سال ۱۹۷۳ تا ۱۹۹۰ با حمایت انستیتو جهانی قهوه مستقر در مکزیک تولید قهوه در مکزیک با رشدی ۹۰۰ درصدی به مرز انفجار رسید.
فرهنگ قهوه در مکزیک
اگر چه از سال ۲۰۰۶ کیفیت قهوه مکزیک پایین آمد ولی بخاطر سابقه درخشان تولید قهوه با کیفیت به خصوص در دهه ۹۰ ، شرکت های معروف تولید قهوه در جهان هنوز قهوه مکزیک را با قیمت بالاتری خریداری می‌کنند.
فرهنگ قهوه در مکزیک
قهوه اگرچه نوشیدنی نخست در مکزیک به شمارنمی‌رود ولی گسترش کافی شاپ ها در در اکثر شهرهای بزرگ مکزیک رشد فزاینده ای داشته است و کافی شاپ ها در شب های پرجوش خروش این شهر ها بسیار پر رونق هستند.

معروف ترین نوشیدنی قهوه در مکزیک کافه د اولا ( Café de olla ) نام دارد. این نوشیدنی که در قوری های گلی تهیه می‌شود مثل اکثر خوراکی های مکزیک تند است. این قهوه از ترکیب قهوه ، دارچین و نوعی شکر تصفیه نشده بومی با نام پایلون سیلو ( piloncillo ) تهیه می‌گردد. با اینکه بسیار ساده تهیه می‌شود ولی بومیان منطقه بخاطر قوری گلی و ترکیبات خاص آن ، طعم آن را منحصر بفرد و جادویی می‌دانند.
فرهنگ قهوه در مکزیک
فرهنگ قهوه در مکزیک (Mexican coffee culture)
در موقعیت کنونی تجارت جهانی قهوه به طور فزاینده‌ای با تولید قهوه در مکزیک مرتبط است. در زمان تهیه این گزارش در سال ۲۰۱۵ رشد تولید قهوه در مکزیک با ۳ درصد افزایش به ۲۷۰۰۰ تن در این سال رسیده است ، که این مقدار حجم بسیاری را در مصرف سالانه قهوه در جهان نشان می‌دهد. یکی ار حاکمان بلا منازع قهوه جهان یعنی نستله مکزیک با سرمایه گذاری میلیاردی بر روی قهوه مکزیک ، سهم بزرگی از قهوه فوری دنیا را به خود اختصاص داده است.
فرهنگ قهوه در مکزیک
هم اکنون با تلاشهای فراوان مردم و سازمان ها، صنعت قهوه در این کشور رشد و توسعه بسیاری یافته است، با این وجود کشاورزان قهوه مکزیک همچنان از فقیرترین مردم مکزیک به شمار می‌روند.

منبع:قهوه ایلیا

فرهنگ قهوه در مکزیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *