3.6/5 - (7 امتیاز)

تاثیر ارتفاع و اقلیم بر روی عطر و طعم قهوه

جغرافیا تاثیر به سزایی بر طعم قهوه میگذارد از همین روست که رست کننده‌های قهوه به اقلیم کشور تولید کننده‌ی قهوه بسیار اهمیت می‌دهند. یکی دیگر از شرایطی که بر طعم قهوه تاثیر می‌گذارد ارتفاع است. در این مطلب نگاهی اجمالی به ارتفاع و تاثیر آن بر طعم قهوه خواهیم انداخت.

ارتفاع بالاتر دانه‌های سخت‌ تر

ارتفاع باعث تولید دانه‌های سخت تر و با تراکم بسیار بیشتر از دانه‌هایی می‌شود که در ارتفاعات پایین‌تر رشد می‌کنند. در برخی مواقع از این دانه‌ها با نام سخت یاد می‌کنند و از کیفیت بهتری نسبت به دانه‌های نرم‌تر برخورداند. به این دلیل که آنها دارای درصد بیشتری قند هستند که خود این نیز باعث ایجاد رایحه‌های بیشری در قهوه می‌شود.

ارتفاع و اقلیم چگونه بر عطرو طعم قهوه تاثیر می گذارد ؟
برخی از دلایلی که باعث می‌شود قند بیشتری در دانه‌های سخت تشکیل شود.
تاثیر ارتفاع و اقلیم بر روی عطر و طعم قهوه
شرایط سخت رشد که باعث کند شدن مراحل رسیدن دانه می‌شود و درنتیجه ، قند زمان بیشتری برای شکل گرفتن دارد.
زهکشی سریع کوهستان باعث کاهش میزان آب درخت قهوه شده و باعث تولید گیلاس قهوه بزرگتر می‌شود.
گیاهان کمتری در ارتفاعات دوام می‌آورند و بیماری‌های قهوه کمتر می‌توانند در بین آنها گسترش یابند.
ارتفاع ۱۲۰۰ متری و بالاتر از آن

ارتفاع فقط یک لغت است. بلندترین ارتفاعی که گیاه قهوه در کاستاریکا رشد می‌کند ۱۳۷۱ متری سطح دریاست این درحالی است که در اتیوپی مزارع قهوه‌ای وجود دارند که ارتفاع آنها از سطح دریا به ۱۸۰۰ متر نیز می‌رسد. به طور کلی ارتفاع ۱۲۰۰ متری سطح دریا و بالاتر از آن را ارتفاع بالاتر برای قهوه در نظر می‌گیرند و همین میزان برای رشد دانه‌های با تراکم بیشتر و سخت‌تر مناسب است.
تاثیر ارتفاع و اقلیم بر روی عطر و طعم قهوه
ارتفاع و اقلیم چگونه بر عطرو طعم قهوه تاثیر می گذارد ؟
برخی از کشورها برای قهوه‌هایی که در ارتفاعات خاصی رشد می‌کنند نام‌های محلی تعیین می‌کنند برای مثال در آمریکای مرکزی قهوه‌هایی که در ارتفاع بالاتر از ۹۰۰ رشد می‌کنند را دانه‌ی سخت ( hard bean ) و قهوه‌هایی که در ارتفاع ۱۸۰۰ متری به بالاتر رشد می‌کنند را دانه‌های بسیار سخت ( strictly hard bean ) نام گذاری کرده اند. همین امر در کشور مکزیک نیز صادق است و در این کشور به قهوه‌های رشد کرده در ارتفاعات بالا ، آلترا ( altura ) ( که به معنی ارتفاع است ) می‌گویند. در کشور گینه نو و در آن سمت جهان به این قهوه‌ها مایل های ( Mile High ) می‌گویند.

ارتفاع و اقلیم چگونه بر عطرو طعم قهوه تاثیر می گذارد ؟
لغات و واژه‌ها برای نام بردن قهوه‌هایی که در ارتفاعات رشد می‌کنند ، منطقه به منطقه متفاوت است و راحت ترین راه برای دانستن این که این قهوه در ارتفاعات بالاتر از ۱۲۰۰ متری رشد کرده یا نه ، پرسیدن از تفت دنده قهوه است.

ارتفاعات مختلف ، رایحه های متفاوت
تاثیر ارتفاع و اقلیم بر روی عطر و طعم قهوه
ارتفاع تنها جوانب مثبتی از نظر کیفیت به قهوه نمی‌بخشد بلکه از منطقه به منطقه باعث ایجاد رایحه‌های متفاوتی در قهوه نیز می‌شود .

خصوصیت قهوه در ارتفاعات متفاوت به قرار زیر است :

دانه‌ی قهوه رشد کرده در ارتفاع کمتر از ۷۶۲ متر بسیار نرم، متعادل ، ساده و تلخ است.
ارتفاع حدود ۹۱۴ متر باعث تولید دانه‌ای حدودا شیرین و نرم می‌شود.
ارتفاعی حدود ۱۲۰۰ متر دانه‌ای با رایحه‌های مرکبات ، وانیل ، شکلات و آجیلی به دست می‌آورد.
دانه‌هایی که در ارتفاع بالاتر از ۱۵۰۰ متر رشد می‌نمایند رایحه‌ای تند ، فلورال و میوه‌ای خواهند داشت.
ارتفاع و اقلیم چگونه بر عطرو طعم قهوه تاثیر می گذارد ؟
تاثیر ارتفاع و اقلیم بر روی عطر و طعم قهوه
استثنا در ارتفاعات کم

در این میان استثناهایی هم در قهوه‌های رشد کرده در ارتفاعات پایین تر وجود دارد که دو نمونه از مهمترین آنها قهوه کنا هاوایی ( Hawaiian Kona ) است که در ارتفاع کمتر از ۶۰۰ متر رشد می‌کند و دیگری قهوه‌های رشد یافته درون سایه ( shade-grown ) هستند. این دو قهوه از کیفیت بسیار مطلوبی نزدیک به قهوه‌های سخت دارند .

منبع:قهوه ایلیا

تاثیر ارتفاع و اقلیم بر روی عطر و طعم قهوه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *