5/5 - (3 امتیاز)

طعم های قهوه

چرخه طعمی قهوه برای این جلسه ميخواهيم در مورد سنسوری قهوه یا به عبارت کلی
درک طعمی از قهوه برایتان صحبت کنیم.پس به سراغ فليور (Flavour) که يک حس ترکيبي
از مزه – عطر – حس دهاني است میرویم . شما چه طعم هایی از قهوه میگیرید؟
فکر ميکنيد قهوه فقط تلخ است؟ کاملا در اشتباهيد !

طعم قهوه

چرخه طعمی قهوه چیست

نموداري که در تصوير ميبينيد  نمودار (Flavor wheel) يا چرخه طعمی قهوه مي باشد
که به ما ميگويد ۱۱۰ خصوصيت طعمي براي قهوه داريم.

مزه های قهوه

بصورت کلي مزه هاي اصلي تلخي، تندي، شوري، ترشي و اومامي هستند
اومامي يک طعم جديد است که براي تصور ان ميتوانيد به طعم
گوشت يا گوجه فرنگي فکر کنيد ! و اما برميگرديم به طعم هاي اصلي

تمام طعم های قهوه

در اين نمودار بصورت کلي شما با
* طعم هاي ميوه اي مانند توت فرنگي
* ترش – ترشيده ماننده طعم هاي اسيدي و الکي
* سبز – گياهي مانند روغن زيتون يا گياه مانند
* طعم هاي رست ( برشته شدن ) مانند تنباکو
* ادويه اي مانند فلفلي و دارچيني
* کاکائويي و مغز ها مانند شکلات تلخ و فندق
* شيرين مانند وانيل و عسل
* گلي مانند رز و جاسمين
* متفرفه و ديگر طعم ها مانند دارويي , کاغذي و… مواجه هستید
اين ها فقط دسته بندي هاي کلي با يک زير مجموعه مثال بوده و همانطور که اشاره کرديم طيف بيشتر طعمي وجود دارد. و حالا ديگر
شما از مرز عادت به نوشیدن قهوه به قلمرو شناخت طعم ها پا گذاشته ايد

قهوه آزمایی و اهمیت طعم ها

ما در خصوص کاپینگ در مقالات بعدی به صورت مفصل برایتان توضیح خواهیم داد اما باید بدانید

که اهمیت شناخت طعم ها در قهوه بسیار بالاست به حدی که دوره های اموزشی تخصصی و

مسابقات ویژه خود را دارد. اما اهمیت اصلی این موضوع در کاپینگ برای بررسی کیفیت یا شناخت یک قهوه

خود را نشان میدهد. این مهارت جز آموزش نیاز به تمرین و تجربه قهوه های مختلف دارد

 

چرخه طعمی قهوه چیست – طعم های قهوه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *