دیگس قهوه چیست
دیگس قهوه یعنی چه ؟ حتما یک استیک تازه و داغ را به یک استیک سرد شده ترجیح میدهید نه ؟
حتما عقیده دارید هر ماده خوراکی قطعا پس از سرخ شدن و تفت دادن
خوشمزه تر و بهتر است نه؟ اما این درباره قهوه به هیچ عنوان صدق نمیکند
همانطور که قبلا هم به ان اشاره کردیم قهوه سبز در فرایند رست ( برشته شدن )
اماده مصرف و قابل استفاده می شود. اما در فرایند رست و بعد از آن
گاز دی اکسید کربن از دانه قهوه خارج می شود. در ابتدا قهوه تازه برشت
و رست شده گاز بیشتری از خود خارج میکند اما به مرور این فرایند کاهش می یابد
تلخی قهوه بصورت غیر عادی نشانه چیست؟
اما مشکل چیست؟ مشکل این است اگر شما قهوه تازه رست شده را گرایند و
استفاده کنید قطعا از آن مزه تلخی غیر عادی و ته مزه گس خواهید گرفت
فرایند دیگس قهوه یا خارج شدن گاز کربن دی اکسید زمان بر است
و شما باید قهوه را بعد از گذشت پنج روز از زمان رست استفاده نمایید ( فرایند دیگس )
برای مشاهده این فرایند میتوانید یک بسته قهوه تازه برشت ( رست ) شده را
در داخل یک پاکت ( بدون ورود یا خروجی برای هوا ) بگذارید
مشاهده خواهید کرد که پاکت باد خواهد کرد
استفاده از قهوه بعد از زمان گفته شده باعث می شود که شما طعم واقعی
و مطلوب تری از نوشیدنی تان داشته باشید
به عقیده ما زمان مناسب استفاده از قهوه بین پنج روز تا یکماه بعد از رست می باشد
پروسس های قهوه
اشتباه نکنید ! دانه قهوه همینگونه حاضر و اماده نیست ! قهوه ای که شما استفاده میکنید دانه ای از یک میوه است که پس از گذراندن مراحلی مهم تازه قابل استفاده می شود. درواقع پس از برداشت قهوه برای خارج کردن دانه از میوه نیاز به پروسس / فرآوری است چرا که برای استفاده از دانه قهوه باید دانه از گیلاس و پوسته ی آن جدا شود .
میوهی قهوه (Cherry) یک دانهی قهوه است که به ترتیب با پوستهی نقره ای (Silver Skin)، لایهی پارچمنت (Parchment)، لایهی پکتین (Pectin Layer)، لایهی پالپ / میوه (Pulp) و پوسته خارجی پوشیده شده است.
در نتیجه این لایههای بیرونی باید از دانه حذف شوند و برای جلوگیری از فساد، این کار باید به سرعت پس از برداشت انجام شود.
این کار معمولا به سه روش معمولی / کلی خشک ( Dry ) و شسته یا تر ( Wet ) و فرآیند عسلی ( Honey processed ) انجام می شود
رست قهوه چیست
برای استفاده از دانه قهوه باید آن را برشته یا اصطلاحا رست کرد که رنگ دانه قهوه از سبز به رنگ قهوه روشن تا تیره تغییر میکند
مشتریان و مخاطبین عام قهوه انواع رست را به طور کلی به چهار حالت روشن (light) ، مدیوم (medium)، مدیوم دارک (medium dark) و تیره (dark) می شناسند
دیگر شیوه نام گذاری درجات رست همانطور که در تصویر میبینید : رست دارچینی , رست امریکایی , رست سیتی و فول سیتی , رست فرانسوی و… می باشد
اما شیوه حرفه ای تر نام گذاری «آگترون» (Agtron) است. آگترون ۹۹ روشنترین و آگترون ۲۰ تیرهترین است.
در تصویر بالا میتوانید تفاوت آن هارا باهم ببینید در پست بعدی به اختصار تفاوت های آن را برایتان بیان میکنیم
انواع رست قهوه
رُست دارچینی (Cinnamon Roast)
سوئیتنس کم (شیرینی کم)، بوی گیاه تازه ، اسیدیته زیاد
رُست روشن (Light Roast)
رنگ قهوه ای روشن، حفط خصوصیات ذاتی قهوه و اسیدیته متنوع
رُست امریکایی (American Roast)
رنگ قهوهای رو به روشن، خصوصیات ذاتی قهوه حفظ شده
رُست سیتی (City Roast)
رنگ قهوهای متوسط
رُست فول سیتی (Full City Roast)
قهوهای رو به تیرگی، طعم و خصوصیات رُست غالب و مشخص
رُست وین (Vienna Roast)
رنگ قهوهای متوسط تیره، سطح روغنی، طعم تلخ و شیرین، اسیدیته پایین،خصوصیات ذاتی قهوه محو شده
رُست فرانسوی (French Roast)
رنگ قهوهای تیره، براق، ته مزهی سوختگی، طعم اصلی دانه تقریبا محو شده
رُست ایتالیایی (Italian Roast)
بسیار براق، اسیدیتی بسیار پایین یا بدون اسیدیتی، بادی ضعیف.
برای آموزش رست قهوه و یا خرید قهوه با بالاترین کیفیت و مناسبترین قیمت با ما تماس بگیرید ۰۹۱۲۰۸۹۷۵۰۵