قهوه لاته چیست
اگر تا امروز آن را اشتباه تلفظ ميکرديد هيچ اشکالي ندارد
اما نام اصلي آن کافه لاته يا caffè latte است
لته غلظ است تلفظ صحيح لاته است چرا
که در زبان ايتاليايي کافه به معناي قهوه و لته به معناي شير است
درواقع همانطور که از نامش پيداست شير قهوه است
اما کاپوچينو و فلت وات و پيکولو و… هم شير قهوه هستند پس تفاوتشان چيست؟
صبر داشته باشيد در مقالات بعدي برايتان خواهيم نوشت شما ابتدا بايد لاته را بشناسيد
طرز تهیه لاته
ما قبلا در مقاله آموزش خانگی لاته برایتان شیوه درست کردن قهوه لاته در خانه را یادداده ایم اما باید بدانید
تمام دستورالعمل هايي که با پودر وانيل و دارچين و…. براي اين نوشيدني يا
فوم هاي شير چندسانتي ( کف شير ) ميدهند کاملا غلظ است
اين نوشيدني تنها از شير بخار داده شده و اسپرسو تشکيل شده است
درواقع شما شکل استاندارد قهوه لاته را بصورت اصيل ان فقط ميتوانيد در کافه هاي استاندارد
و با دستگاه اسپرسو صنعتي تجربه کنيد چرا که اين نوشيدني نيازمند عصاره گيري صحيح از اسپرسو
و صد البته نازل بخار اب است. نگران نباشيد شيوه اماده سازي نسخه خانگي ان را در مقالات بعدي
به شما ياد خواهيم داد.
آموزش لاته
اما مهمترين نکته در شناخت قهوه لاته اين است يک شات اسپرسو به همراه
شير بخار داده شده به اندازه ۷ تا ۸ برابر اسپرسو است يعني اگر شما کاپ قهوه خود را مثلا
يک آپارتمان ۹ طبقه در نظر بگيريد تنها يک واحد آن اسپرسو و ۸ واحد ديگري را شير تشکيل ميدهد
اگر خواستيد ميتوانيد اسپرسو را دبل بگيريد اما مقدار شير به همان اندازه يک شات است و بيشتر نميشود
يعني ميتوانيد در اين آپارتمان ۲ واحد به اسپرسو و ۷ واحد به شير بدهيد اما نسبت را بيشتر يا کمتر نبايد بگيريد
مثلا اگر دبل اسپرسو ۶۰ ميلي ليتر حجم داشته باشد شما ميتوانيد ۲۲۰ ميلي ليتر شير به آن اضافه کنيد
نکته طعمي در اين قهوه اين است که طعم شير به قهوه غالب است
درمورد لاته آرت در پست هاي آينده برايتان خواهيم نوشت. اما لازم است بدانيد لاته آرت هيچ تغيير در
اين مقدار ها و دستورالعمل ايجاد نميکند و يک هنر و طراحي روي قهوه است
خب حالا شما ميدانيد از اين به بعد با سفارش لاته چه طعمي خواهيد داشت