مشخصات قهوه هندوراس
قهوه هندوراس کشوری است در آمریکای مرکزی که مقصدی دورافتاده و
البته جذاب برای علاقهمندان محسوب میشود. این کشور با توجه به تاریخ
خود از جاذبههای تاریخی و فرهنگی بسیاری بهره میبرد؛
با این وجود طبیعت شگرف و منحصربهفرد هندوراس نیز از جاذبههای اصلی
آن به شمار میرود. جمع این موارد هندوراس را به مقصدی هیجانانگیز تبدیل میکند.
قهوه کشور هندوراس
قهوه هندوراس طی سال های گذشته به دلیل داشتن رایحه های
شیرین و طعم های غنی به یکی از ارزنده ترین صادرات هندوراس تبدیل شده است.
هر یک از شش منطقه تولید کننده قهوه در این کشور با ایجاد طعم های متنوع،
قهوه هندوراس را به یکی از بهترین قهوه های جهان تبدیل کرده است.
قهوه هندوراس یک سنت است که اکنون در سراسر جهان از آن لذت می برند.
تاریخچه قهوه هندوراس
در اوایل قرن نوزدهم برای اولین بار کشت قهوه در این کشور انجام شد. در ابتدا به
دلیل نبود وسال مناسب حمل و نقل قهوه فقط در داخل کشور به فروش میرسید.
شرایط آب و هوایی، این کشور بیشتر همانند کشورهای گواتمالا، نیکاراگوئه و
کاستاریکا است، و همین آب و هوا باعث تولید یک قهوه مرغوب میشود.
از اواسط سال ۲۰۰۰ میلادی بود که تولید قهوه در هندوراس جهش قابل توجهی داشت،
همین پیشرفت در تولید قهوه و کسب درامد عالی، کشاورزان را ترغیب کرد که در
سالهای آتی تولید قهوه خود را افزایش دهند و این کشور را به عنوان یکی از بزرگترین
تولیدکنندگان قهوه معرفی کنند.
طعم قهوه هندوراس
قهوه هندوراس از سیر مزه ای ملایم و فندقی شروع،
به قهوه ای تند و تیز از نظر اسیدیته و همچنین پر طراوت می رسد و
تشخیص آن در ترکیبات مشکل می باشد. در اغلب موارد برندها معتبر
قهوه با ترکیب این قهوه، قهوه خود را به عنوان قهوه ی منحصر به فرد، برجسته می کنند.
بهترین قهوه هندوراس، دارای درجه “ارتفاع رشد بسیار بالا” خواهد بود –
این ارتفاع به قهوه اجازه ی رشد آهسته تر می دهد، که باعث افزایش میزان
مواد معدنی و مغذی و بلوغ کامل دانه ی قهوه و ایجاد عطر و طعم کامل تر و قوی تر در قهوه می شود.
اما می توان با در نظر گرفتن یک ترفند یک گام جلوتر گذاشت و برای کند کردن
روند رشد قهوه آن را در سایه قرار داد، که درختان دیگر را با درخچه های قهوه
در میان هم قرار دهند تا سایه ایجاد شود و رشد دانه قهوه بیشتر کند گردد.
عربیکا هندوراس
گونه های عربیکا که با شرایط جوی و جغرافیایی هندوراس سازگار هستند،عبارتند از:
بوربون (Bourbon)
کاتواری (Catuari)
کاتوارا (Catuarra)
تیپیکا (Typica)
پاکاس (Pacas)
مشخصات کلی دانه قهوه هندوراس
ارتفاع رشد قهوه: ۱۱۰۰ تا ۱۶۵۰ متر بالاتر از سطح دریا
گونه قهوه عربیکا: Bourbon, Caturra, Typica, Catuai, Pacas
دوره برداشت قهوه: ماه های نوامبر – آوریل
فرآیند تولید قهوه: شسته شده، خشک شده در فضای آزاد
عطر: وانیل، فندق
طعم: شکلاتی، فندقی
Body: گردشی، متوسط
اسیدیته: ملایم و متعادل