قهوه چری چیست
میوه قهوه درواقع قهوه یک گیاه است. گیاهی که تا درخچه آن میتواند
از ۳ تا ۶ متر رشد کند و ۳ تا ۵ سال زمان میبرد
تا بتواند به باردهی برسد
قهوه یک گیاه با گل هایی مانند گل یاسمین است
درواقع قهوه دانه های یک میوه گیلاس مانند است
که این میوه گیلاس شکل حداقل ۶ ماه زمان میبرد تا
از رنگ سبز به رنگ هایی مانند قرمز – زرد و بنفش
و اماده برداشت باشد
دانه قهوه چیست
هر میوه قهوه که اصطلاحا به آن چری میگوند دارای ۲ دانه است
به این دانه قهوه بین bean گفته می شود
جالب ترین نکته درباره میوه قهوه بخش های مختلف آن است
این میوه دارای پوسته خارجی – قسمت گوشتی – قسمت ژلاتینی
پوسته ای نازک و کاغذی و در نهایت خود دانه است
جالب است بدانید هرکدام از این بخش های میوه تاثیر بسزایی بر روی کیفیت
دانه قهوه میتواند داشته باشد تاثیری که در پروسس نقش خود را ایفا میکند
میوه قهوه عربیکا
درواقع
یک میوه قهوه برای تبدیل شدن به دانه قابل استفاده نیازمند طی کردن مراحلی است
که مهمترین بخش آن فراوری یا همان پروسس قهوه است
جایی که دانه طبق اصولی خاص از میوه قهوه جدا و آماده طی کردن مراحل دیگر میشود
در مطالب آینده درباره پروسس قهوه برایتان مینویسم
این مراحل دارای ظرافت خاصی میباشد و شیوه های گوناگونی دارد
به طوری که هر شیوه تاثیری متفاوت بر عطر و طعم نهایی دانه قهوه میگذارد
روبوستا به نسبت عربیکا
در مقابل بیماری ها و آفات مقاوم تر است
دارای محتوای کافئین بالاتر است
در دماهای گرم تر رشد می کد
محصول بیشتر با تعداد گیلاس بیشتر و در نتیجه دانه های بیشتر دارد.با این حال، این به این معنی است که گیلاس ها مواد مغذی کمتری دریافت می کند و بنابراین قهوه اغلب دارای کیفیت پایین تری است.
به تلخی تمایل دارد
عربیکا به نسبت روبوستا
به آب و هوا حساس تر است
بیشتر در معرض آفات است
در دماهای پایین رشد می کند (که اغلب با افزایش ارتفاع یا رشد در سایه در ارتباط است)
معمولاً تعداد گیلاس کمتری تولید می کند
محتوای کافئین آن کم است
دارای شیرینی بیشتر و عطر و طعم پیچیده تر بوده و معطر تر است