تاریخچه قهوه در ایران
امروز میخواهیم تاریخ قهوه در ایران را بررسی کنیم
کشت دانههای قهوه و تجارت آن از شبه جزیره عرب آغاز شد و طبق شواهد موجود از قرن ۱۵
در یمن و در قرن ۱۶ نیز در ایران، مصر، سوریه و ترکیه شناخته شد.
قهوه فقط در خانهها استفاده نمیشد، بلکه در سطح شهر و خیابان هم قهوهخانه هایی پدید آمد
که قهوه در آنها تهیه میشد و این قهوهخانهها کم کم در کشورهای شرقی گسترش یافتند.
محبوبیت قهوه در ایران
این نوشیدنی طعم تلخی داشت اما بسیار زود در بین ایرانیان محبوب شد.
در حدی که در دربار شاه عباس مراسم ویژه ای برای قهوه خوردن برگذار می کردند
و فردی را هم مسئول آن قرار داده بودند.
تاریخچه کافه در ایران
منصبی که این فرد داشت از منصب های مهم دربار به حساب می آید. همچنین بلافاصله
قهوه خانه هایی در سطح شهرها شکل گرفت. قهوه خانه ها مکان هایی بودند که افراد زیادی
در آن جمع می شدند و درباره مسایل مختلف جامعه مانند اقتصاد، سیاست، … صحبت می کردند.
به همین روی قهوه خانه ها از مکان های مهم آن زمان بودند.
علاوه بر این ها قهوه در بسیار از مراسم ها جز نوشیدنی های اصلی بود. به ویژه
در برخی از شهرهای ایران مانند خوزستان، یزد، کرمان، … . یکی از دلایلی که باعث شد
قهوه در کشور ایران و کلا در بین مسلمانان طرفداران زیادی پیدا کند، این بود که
قهوه نوشیدنی انرژی بخش غیر الکلی بود.
ریشه نام قهوه
حدود ۱۰۰۰ سال قبل، ابن سینا دانشمند و فیلسوف مشهور ایرانی،
به طور کامل درباره قهوه در كتاب خود نوشته است. او به جای قهوه از کلمه “Buno” استفاده کرد،
زیرا در آن دوره قهوه به این نام شناخته میشد. در اتیوپی هم اکنون از کلمه Buno استفاده می شود.
ابن سینا، از قهوه برای تحریک و معالجه بیماران مبتلا به افسردگی استفاده می کرد.