4/5 - (1 امتیاز)

پودر قهوه فوری چیست

قهوه فوری امروز میخواهیم درباره قهوه های فوری برای شما بنویسیم در سال ۱۹۸۰ توسط دیوید استرنج در شهر نیوزیلند اختراع شد. ا

و قهوه نوع فوری را با نام قهوه استرنج و با استناد به فرایند ثبت اختراع خشک کردن با هوای گرم وارد بازار شد.

تاریخچه قهوه فوری

همچنین در سال ۱۹۰۱ یک دانشمند ژاپنی به نام ساتوری کاتو که در شیکاگو مشغول به کار می کرد

اختراع مشابهی را به ثبت رساند. بعدها در سال ۱۹۱۰ جرج لوئیس واشنگتن

هنگام زندگی در گواتمالا روش دیگری برای تولید قهـــوه فوری ارائه نمود. او یکی از طرفداران قهوه بود

که آزمایشات بسیاری بر روی پودر قهوه انجام داد و کریستال قهوه خشک را تولید کرد که بسیار شبیه قهوه امروزی ماست

یک نوع قهوه فوری دیگری هم هست که به صورت مایع غلیظ نیز تولید می‌شود که به آن قهوه محلول می گویند .

قهوه فوری

انواع قهوه فوری

قهوه‌های فوری به سرعت با آب گرم آماده‌ می شوند ، قابلیت نگهداری طولانی مدت را دارند این ا

ز ویژگی ها و محبوبیت این نوع قهوه هاست . حتی قهوـــه های فوری طرفداران بیشتری پیدا کرده است،

چراکه این نوع قهوه معمولا پس از سایش، پروسه تولید را طی می‌کند و در حقیقت به نوعی پرورده و خوش طعم می‌ ش

انه قهوه همانند دانه های دیگر حاوی فیبر حل نشدنی است ، برای توضیح بیشتر می توان

گفت اگر دانه قهوه را آسیاب کرده و در آب بجوشانیم فیبر آن رسوب و رنگ قهوه در آب جوش حل

می شود . حال اگر در کارخانه با صافی رسوب را حذف و محلول حاصل را تبخیر ، خشک و آسیاب کنند

«قهــوه فوری» به دست می آید که به محض ریختن آن در آب جوش ، قهوه آماده مصرف است.

بهترین قهوه فوری

دو روش کلی برای تولید کریستال های قهوه های نوع فوری وجود دارد: خشک کردن انجمادی و خشک کردن

پاششی اما قبل از خشک کردن، قهوه دم می شود و یا با یکی از این روش های زیر غلیظ می شود:
تبخیر در خلا: فرایندی که در آن قهوه در دمای پایین تر به جوش می آید. این مرحله

برای غذاهایی مانند کچاپ، شیر خشک و ساید غذاهای تجاری استفاده می شود.
غلظت به روش فریز: فرآیندی که با عطر و طعم سازگاری بیشتر دارد و آب آن

حذف می شود و مایع غلیظ تری بجای می ماند. این روش همچنین برای تولید

عصاره آب میوه های و عصاره سرکه و غیره استفاده می شود.

آموزش قهوه فوری

روش خشک کردن انجمادی:
در روش خشک ‌کردن انجمادی ، قهوه آماده شده در دمای -۴۰ درجه سانتیگراد منجمد

و پس از برش تبدیل به تکه های جامد و حلال در آب میشوند. سپس آنها را در دمای پایین

و تحت خلاء خشک میکنند که در نتیجه تبدیل به قهـــوه های نوع فوری آماده مصرف میشود. در این روش

کیفیت عطر و طعم با توجه به درجه حرارت بسیار کم و شرایط خشک کردن ملایم محافظت می شود.

از مزیتهای این روش اکسید نشدن قهوه، ایجاد نشدن ترکیبات جدید در قهوه، کاهش چسبندگی

و توده‌ای شدن قهوه میباشد.

خرید قهوه فوری

تولید قهوه فوری

روش خشک کردن پوششی:
در روش خشک کردن پاششی قهوه آماده شده به یک جریان هوای گرم در بالای یک

برج استوانه ای بلند اسپری می شود. قطرات قهوه در این برج رطوبت خود را ازدست داده

و در زمانی که به پایین استوانه میرسند تبدیل به جامدی حلال در آب و بافت دار میشوند.

این پودر آماده حل شدن مجدد در آب است . متاسفانه، در این فرایند، دمای بالای روی

روغن قهوه بر روی عطر و بو قهوه تاثیر گذاشته و بیشتر عطر و طعم قهوه از بین می رود.

این فرآیند پرکاربردترین روش برای تهیه قهوه هـــای فوری است. قهوه هـــای فوری حاصل از این روش

رنگ روشن تر و دانه بندی درشت تر دارد که به اصطلاح قهوه Gold نامیده میشود.

تهیه قهوه فوری

قهوه پودری ، خالص و فقط از پودر دانه قهوه تهیه می شود در واقع شیره تبخیر شده قهوه صاف

و عصاره دانه قهوه است ، اما نسکافه از مخلوط قهـــوه های فوری، شیرخشک، پودر شکر و برخی

افزودنی های دیگر تهیه می شود و اما کافی میکس قهــوه های نوع فوری به همراه شکر، خامه و چربی است

که هر ۳ پس از حل شدن در آب جوش بسرعت آماده مصرف می شود.

آموزش تهیه قهوه فوری

البته رنگ انواع قهوه های بالا ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد و این موضوع به نوع قهوه

و روش خشک کردن آن بستگی دارد و نشان دهنده فساد یا تعیین کننده کیفیت و طعم محصول نیست .

اغلب قهوه های پودری معمولی عطر و طعم اصیل خود قهوه را می دهد ، اما به دلیل آن که

قهوه فوری طی فرآیند حرارتی تا حدودی عطر و طعم خود را از دست می دهد گاهی آن را

به آن طعم دهنده شکلات، فندق، کارامل یا کاپوچینو طعم دار اضافه می کنند.

کافئین قهوه فوری

گرم قهوـــه های فوری حاوی ۲۷ تا ۱۷۳ میلی گرم کافئین است در صورتی که همین مقدار

قهــوه های فوری، ۲ تا ۱۲ گرم میلی گرم کافئین دارد.
اثرات سلامتی این قهوه در برابر قهوه معمولی
با وجود این که یک فنجان قهوه معمولی تقریبا ۴۰۰ میلی گرم پلی فنول (نوعی آنتی اکسیدان)

در هر ۱۸۰ میلی لیتر دارد،این قهوه ۳۲۹ میلی گرم کافئین در همین مقدار دارد.

با توجه به این موضوع قهوه برای کسانی که به دنبال کافئین کمتر هستند بسیار مفید است.
به دلایلی نامعلوم، این نوع قهوه در مقایسه با قهوه معمولی جذب آهن را کاهش می دهد.

روده معمولا ۵٫۸۸% آهنی که مصرف می کنید را جذب می کند با خوردن قهوه معمولی ا

ین میزان تا ۱٫۶۴% کاهش می باید در صورتی که با مصرف قهوه معمولی میزان جذب آهن تا ۰٫۹۷% تقلیل می یابد.

قهوه فوری چیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *