مشخصات قهوه کاستاریکا
قهوه کاستاریکایی یکی از بهترین قهوههای جنوب و مرکز امریکا است.
در استارباکس هم این محصول به فروش میرسد. این قهوه طعمی شیرین مانند
شکر قهوهای دارد. طعم مرکبات و طعمی شبیه به زردآلو هنگام نوشیدن آن حس میشود.
· دانههای بسیار سخت: این دانهها در مناطقی با ارتفاع بالاتر از ۱۲۰۰ متر از سطح دریا رشد میکنند.
· دانههای سخت: این دانهها در ارتفاعات بین ۱۰۰۰ متر تا ۱۲۰۰ متر پرورش داده میشوند.
· دانههای مدیوم: این دانهها در مناطقی با ارتفاع ۵۰۰ تا ۹۰۰ متر کشت میشوند.
نکته: بهترین قهوههای کاستاریکایی آنهایی هستند که در ارتفاعات بالاتر رشد میکنند و درجه سختی آنها بالاتر است.
شناخت قهوه کاستاریکا
کاستاریکا از نظر قهوه صاحب پربازده ترین مزارع کشاورزی قهوه است،
اما این زمینها بخش بسیار کمی از بازده کلی قهوه جهان هستند.
آنها برای بهینهسازی بیشتر عملکرد مزارع خود تأکید بر تولید دانههای قهوه
با کیفیت بالا دارند که میتوانند قیمت بالاتری داشته باشند. وقتی فضای محدودی دارید،
باید از آن استفاده کنید.
در کاستاریکا حدود ۸۰،۰۰۰ کارخانه قهوه وجود دارد در مقایسه با سایر مناطق در سراسر جهان، این تعداد چشمگیر است.
اگر به دنبال چیزی غیر از دانه قهوه عربیکا هستید، باید خیلی دنبالش بگردید چون طبق قانون
کشت دانه قهوه روبوستا در کاستاریا ممنوع است. دانه قهوه عربیکا همیشه پرفروشتر است
اما کشت و پرورش آن کمی سختتر است. دانه قهوه روبوستا فرایند رشد آسانتری دارد اما
مسئله اینجاست که ارزانتر هم هست. ممنوعیت کشت دانه قهوه روبوستا در سال ۱۹۸۸ اتفاق افتاد،
و این لزوماً برای همه کشاورزان، که مجبور به پذیرش ریسک و در عوض پاداش بالاتر از کشت
دانه قهوه عربیکا هستند مسئله حیاتی و مهمی نیست.بهترین قهوه کاستاریکا طعمی ساده،
بالانس و قدرتمند دارد. بینقص بودن قهوههای کاستاریکا بهطور حتم مدیون صنعت قهوه پیشرفته
این کشور است. این قهوهها از درختهای قهوه عربیکایی برداشت میشوند که گونهشان توسط
متخصصان صنعت قهوه این کشور انتخاب شده و یا ارتقا داده شدهاند. گونههایی نظیر کاتورا (Caturra)
و یا کاتوای (Catuai). این میوههای قهوه همچنین با مدرنترین روش مرطوب فرآوری میشوند که طعمهای
نامرغوبی را که بهطور معمول در روشهای قدیمی فرآوری بروز پیدا میکنند از بین میبرد.
طعم قهوه کاستاریکا
تفاوت مناطق کشت قهوه و همچنین تفاوت روشهای فرآوری قهوه نظیر انواع روشهای خشک و مرطوب
٬ سبب شده قهوههای مختلف شاخصههای طعمی به شدت متفاوتی داشته باشند. قهوههایی که
به صورت مرطوب فرآوری شدهاند دارای خواص طعمی بسیار واضح هستند؛ در حالیکه قهوههای فرآوریشده
به روش خشک، بیشتر طعمهای عسلی ملایم دارند.
مهمترین و مرغوبترین قهوه کاستاریکا قهوه منطقه تارازوست. جایی که ارتفاع بالا، خاک خوب و
تفاوتهای اقلیمی مناسب، دستبهدست هم دادهاند تا قهوهای مرغوب با مشخصههای طعمی
مطلوب تولید شود. قهوهی خوب منطقه تارازو اسیدیتهای ملایم دارد همراه با بادی کامل و سرسخت
و طعمهایی شیرین همچون شکلات، عسل و هل وحشی.
بهطور کلی مناطق کشت قهوه کاستاریکا عبارتند از:
تره ریوس (Tres Rios)، تارازو (Tarrazu)، دوتا (Dota)، اردیا (Heredia) و ولکان پوآس (volcán Poas)